Dramski studio JU Centra za kulturu Lukavac predstavlja besplatni edukacijski program koji se sastoji od radionica, seminara i ostalih metoda u oblasti dramskog odgoja, namijenjen osnovncima, srednjoškolcima, studentima i mladima do 26 godina.

Glavnu riječ vode producent Damir Mahovkić i glumac Samed Alić .

Damir Mahovkić je produkciju završio na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli, a ima i dosta radnog iskustva iza sebe jer je učestvovao u brojnim pozorišnim projektima kako u BiH, tako i u inostranstvu.

“Radujem se ovom projektu. Upis članova u dramski studio je besplatan jer je pokrovitelj Opština Lukavac koja sve to finansira. Prijaviti se mogu djeca i mlade osobe od 8 do 26 godina, a kasnije planiramo slične projekte namijeniti i starijim od 26 godina. Za sve one polaznike koji možda žele svoje školovanje nastaviti na glumačkim akademijama, svakako da ćemo nas dvojica kao voditelji ovog projekta u njih uložiti dodatno iskustvo i znanje”, rekao je Mahovkić u razgovoru za Kameleon.

Samed Alić diplomirani je glumac i magistar umjetnosti, a u razgovoru za Kameleon pojasnio je kako će izgledati rad dramskog studija.

“Djeca će kroz dramski studio proći kroz osnove edukacije na poljima glume, režije i ostalih pozorišnih djelatnosti, a poslije ćemo se bazirati na produkciju predstave koju će izvesti sama djeca, učesnici ovog projekta. Svaki vikend ćemo imati radionice sa djecom, a 2. decembra ćemo imati prvu uvodnu radionicu gdje će djeca doći sa svojim roditeljima, gdje ćemo se upoznati i predstaviti studio. Podijelit ćemo se u grupe po starosnim granicama i mislim da ćemo se ovih mjeseci lijepo zabaviti, družiti i naravno nešto korisno naučiti”, rekao je Alić.

Cilj i svrha djelovanja Dramskog studija u JU Centar za kulturu Lukavac jeste da primjereno dobi i iskustvu, polaznici kroz zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnoga rada, svladaju gradivo koje sadrži opće odgojno-obrazovne zadatke te specifične zadatke vezane uz prirodu dramskog stvaralaštva i kazališnog medija.

Prijave za dramski studio su i dalje u toku, a krajnji rok za to je 1. decembar 2017. godine. Svi zainteresovani prijaviti se mogu na brojeve telefona: 062/005-861 i 062/200-968, te putem FB stranice Centra za kulturu Lukavac.

Kameleon.ba

Komentari