Sajamsko privredne manifestacije u protekloj godini, zbog pandemije koronavirusa, su svedene na minimum ili su održavane online. Jedan od rijetkih sajmova koji se u 2020. godini uspio održati je Sajam turizma i ekologije “List“ Lukavac.

 

Pripreme za održavanje “List-a” u 2021. godini su započele odmah nakon završetka prošlogodišnjeg sajma. Uspostavljeni su kontakti sa pokroviteljima i institucijama koje podržavaju ovu sajamsku manifestaciju. Generalni pokrovitelj je i dalje Općina Lukavac. Pripreme će se intenzivirati i kroz kontakte sa potencijalnim izlagačima.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Hamza Bešić sa saradnicima razgovarao je jučer sa predstavnicima Organizacionog odbora Sajma turizma i ekologije „List“ 2021. Bila je to prilika za predstavljanje planova za ovogodišnji sajam koji bi se trebao održati između 16. i 18. septembra.

Sajam „List“ prepoznat je kao okupljanje privrednika, a istovremeno obavlja svoju funkciju promotora kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa. I ove godine, sajamski događaji imat će funkciju razvoja turizma općine Lukavac i Tuzlanskog kantona, te unaprjeđenja i promocije ukupne bosanskohercegovačke turističke ponude.

Edukativna i ekološka komponenta trebala bi i ove godine biti zadovoljena sadržajima koji će potaknuti domaće stanoviništvo da se bavi turizmom.

Komentari