Rukometaši Lukavca nisu  iskoristili priliku u posljednjem napadu protiv ekipe Krivaje 2 , te se sa neriješenim rezultatom 35:35, odigranim u okviru 4. kola Prve lige grupa Sjever, iz Zavidovića  vraćaju kući.

U prvom poluvremenu utakmice jedinu značajniju rezultatsku prednost imali su rukometaši Krivaje u 12. minuti kod rezultata 7:4, nakon čega se naši rukometaši vraćaju u utakmicu sa četiri pogotka u nizu poluvremena koje završava rezultatom 15:15.

Drugi dio igre Lukavac započinje odlično i serijom Suljića, Mahovkića i Omerdića ima u 42. minuti novu prednost od četiri pogotka – 25:21. Zavidovićani u narednih pet minuta vraćaju rezultatsko poravnanje na 28:28, nakon čega se u igri gol za gol ulazi u posljednji minut susreta. Lukavčani su bili ti koji su imali posljednji napad na utakmici ali je rezultat ostao nepromijenjen – 35:35.

Oslabljeni i bez najboljeg strijelca iz prošlog kola Ivaniševića, mladi tim Lukavca donosi prvi gostujući bod u ovoj sezoni. Kao najefikasniji igrač susreta je završio Hrustić sa 12, dok je u ekipi Krivaje 2 najbolji učinak imao Klis od 11 pogodaka. Za RK “Lukavac” napadački efikasni su bili Mahovkić sa 4, Jukić 7, Omerdić 5, Suljić 4 i Iljazagić koji je postigao 3 gola.

U narednom kolu rukometaši Lukavca su slobodni.

db

Komentari