RK “Lukavac” u okviru 8. kola Prve lige FBiH – grupa Sjever za rukometaše odigraće u subotu u Sportskoj dvorani u Lukavcu utakmicu protiv RK “Sana 7” iz Sanskog Mosta, koja dolazi nakon teškog poraza u 7. kolu rezultatom 36:18 (20:3) od najozbiljnijeg kandidata za ulazak u Premijer ligu BiH RK “Kakanj”.

Lukavac je bez obzira što je na gostovanje u Kakanj otputovao bez najboljih igrača na megdan najboljem u ligi i sa tek sedam prijavljenih igrača,  odigrao skromno ovaj susret u Kaknju i najteži ovosezonski poraz rezultatom 36:18 (20:3) pokušat će nadoknaditi pobjedom nad ekipom RK “Sana 7”, čime će popraviti sadašnje 7. mjesto na tabeli sa 7 osvojenih bodova. Za razliku od proteklog, u ovome kolu će ekipa, prema najavama, nastupiti kompletna, što povećava nadu u pobjedu lukavačkih rukometaša.

Sanjani su se nakon pobjede protiv Krivaje 2 u prošlom kolu rezultatom 41:35 na domaćem terenu u Sanskom Mostu, probili na 6. poziciju na tabeli sa tri pobjede i isto toliko poraza, te se uz nešto bolji skor, poput Lukavca nalaze u sredini tabele Prve lige. Sana će najvjerovatnije u utakmici sa Lukavcem nastupiti u izmijenjenom sastavu, jer zbog radnih obaveza niti na jednom gostovanju u dosadašnjem toku prvenstva nisu nastupili kompletni, što možemo očekivati i danas te će nastojati da što skuplje “prodaju kožu”.

Utakmica RK “Lukavac” – RK “Sana 7 na programu je u Sportskoj dvorani u Lukavcu od 19:00 sati u subotu 12.11.2016.godine. Sudijski par Mulahalilovć – Širić sudi ovaj susret, dok je kontrolor suđenja Slavko Tkaček.

Ostali parovi 8. kola:

RK “Čelik Junior” – RK “Bihać”

RK “Gradačac” – RK “Bosna TS”

RK “Krivaja 2” – RK “Sloboda Solana”

RK “Gračanica” – RK “Kakanj”

Slobodna ekipa : RK “Žepče”db

Komentari