RK Lukavac - RK Sana 7 - Foto: Lukavacki.ba

Proteklog vikenda rukometaši  Lukavca poraženi su na gostovanju u Bihaću od istoimenog prvoligaša rezultatom 42:35 (22:17) u utakmici 11. kola Prve rukometne lige FBiH grupa – Sjever.

Lukavac je put Bihaća otputovao sa tek sedam igrača, tako da poraz pretjerano ne iznenađuje i pored toga što je domaćin u ovaj susret ušao sa posljednje pozicije na tabeli, sa tek jednom pobjedom u devet odigranih susreta.

U izjavama koje su, za naš portal dali učesnici ovoga susreta, Lukavac je i pored toga što je kompletan susret odigrao u jednom sastavu, imao čak  priliku da izvuče bolji rezultat, ali sa lošim reakcijama na pojedine sudijske odluke i uz veliki broj isključenja , domaći su iskoristili pruženu priliku, koju su na kraju zasluženo proslavili drugom pobjedom u prvenstvu.

Nakon ovog poraza u posljednjem kolu prve polusezone, Lukavac je ostao na tri pobjede, uz jedan remi i šest poraza u donjem dijelu tabele Prve lige FBiH grupa – Sjever, ali sa povoljnim rasporedom u drugom dijelu koji obećava opstanak u ligi.

RK “Bihać”: Brajković, Handukić (2), Živković (2), Abdagić (1), Seferagić (3), Čurić (5), Begić (14), Bašagić, Juraldžija, Čović (1), Burzić (14). Trener: Midžić.n

RK “Lukavac”: Halilović (15 odbrana), Hodžić (2), Mahovkić đ9, Kovačević 4, Šarić 3, Hrustić 9, Iljazagić 8. Trener: Mott.db

Komentari