SRD Smuđ, ribočuvarska služba i volonterski tim su istinski borci za naše Jezero Modrac. To je tim ljudi koji liju krv i znoj za našu dobrobit, za ljepši i kvalitetniji život, za pokoljenja, za jezero Modrac.

Bore se protiv krivolova, protiv zagađenja, protiv uništavanja jezera, a u mnogo čemu smo uspjeli, uredili ribarske staze, očistili obale, krivolov sveli na minimum, obezbijedili mrijest ribe, poribili, vratili jezero Modrac na pravi put…

Nažalost, u ponedjeljak 25.03.2019. godine desio se očajnički čin, počinjen od strane krivolovaca, uništavatelja jezera. Ribočuvarska služba nije pronašla čamce na mjestu gdje su usidreni. Pregledom jezera pronađen je zapaljen čamac, uništen i ostavljen da pluta jezerom. Drugi čamac još nije pronađen i pretpostavljamo da je potopljen negdje na jezeru. Oba čamca su korištena u borbi protiv krivolova, oba čamca su izvukla desetine mreža iz našeg jezera.

-Svjesni da smo krivolovce stjerali u ćošak, da su ovo njihovi posljednji trzaji u namjeri da unište naše jezero Modrac. Ali, udarili su u tvrd kamen, mi nećemo prestati, ni odustati, nego ćemo pojačati tempo, osvetit ćemo se još jačom borbom protiv krivolova. Ovo je samo još jedna prepreka koju ćemo preći i izaći još jači i iskusniji iz ove bitke, poručili su članovi SRD Smuđ Lukavac te dodali:

-Svim ribarima, ljubiteljima prirode, savjesnim građanima, dobrim ljudima poručujemo da nam u ovim trenutcima znači vaša podrška, bilo moralna, finansijska, duhovna ili bilo koja. Na nama je da ponovo obezbijedimo opremu, čamce i da nastavimo tamo gdje smo stali, ali sada još jače i odlučnije.

Bistro i STOP KRIVOLOVU!

Gepostet von Smuđ Lukavac am Montag, 25. März 2019

Komentari