Regionalna hit komedija “Zašto i kako ubiti muža” biće izvedena u Velikoj sali Centra za kulturu Lukavac, 13. septembra sa početkom od 20:00 sati. Predstava će biti izvedena u okviru “Septembarskog festivala povodom 40. godina postojanja Centra za kulturu Lukavac.

Predstava govori o bračnim odnosima. Podstaknut burnim reakcijama nježnog pola, čak i optužbama za muški šovinizam, pisac Antonio Amuri napisao je novi priručnik namijenjen suprugama koje su uspjele da prežive izlazak prethodnog. U njemu će žene uspjeti da pronađu na koji tip supruga su osuđene, sa podrobnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje. Tu će se naći različiti tipovi supruga od kućnog majstora, hipohondra, seksualnog manijaka, razmaženog …jer, upotrebljavanog muža valja savjesno ukloniti zato što je suprug uvijek vrlo tražena roba.

Tekst i režiju potpisuje Rade Vukotić, dok u predstavi igraju Nataša Aksentijević i Peđa Damnjanović. Karte za predstavu se mogu kupiti u prostorijama Centra za kulturu Lukavac po cijeni od 7 KM.

Komentari