Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU Lukavac) su operativnim radom na pronalasku i identifikaciji počinilaca krivičnih djela Razbojništvo, počinjenih u mjesecu oktobru tekuće godine u Lukavcu, rasvijetlili ukupno tri navedena krivična djela.

PU Lukavac je Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijela Izvještaj protiv E.B., rođen 1995. godine iz Lukavca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH i krivično djelo Oštećenje tuđe stvari iz člana 293. stav 1. istog zakona (24.10.2016.godine u Lukavcu, pokušaj otuđenja torbe od ženske osobe u vozilu). Lice E.B. je zajedno s izvještajem predato kantonalnom tužiocu na dalje postupanje.

Također, 01.11.2016. godine PU Lukavac je Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijela izvještaj protiv R.H., rođen 1997.godine iz Lukavca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio dva krivična djela Razbojništvo iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona FBiH (27. i 29.10.2016.godine nad uposlenicima dvije apoteke u Lukavcu, kojom prilikom je otuđena određena količina novca). Lice R.H. je zajedno s izvještajem predato tužiocu na dalje postupanje.

MUP TK

Komentari