Policijski službenici Uprave policije MUP TK su, radeći na rasvjetljavanju i otkrivanju izvršioca krivičnog djela „Teška krađa“ izvršena dana 11.08.2017. godine na PK Šikulje, općina Lukavac, priveli nekoliko osumnjičenih osoba, saopšteno je iz MUP TK-a.

Krađom je, je po izjavi odgovornog lica, pričinjena materijalna šteta Zavisnom društvu Rudnici „Kreka“ doo Tuzla, Rudnik “Šikulje” Lukavac od oko 100.000 KM, a pripadnici MUP-a su došli do operativni saznanja o mogućim počiniocima, a radi se o D.R., rođen 1990. godine, M.R., rođen 1984. godine, oba nastanjena u Lukavcu i A.A.,rođen 1985. godine iz Tuzle.

Navedena lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade,, zbog postojanja osnova sumnje da su D.R. i M.R. počinili krivično djelo „Teška krađa“ iz čl. 287 stav 2 KZ FBiH nad radnom mašinom, a A.A., zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Pronevjere u službi iz čl. 384 stav 3 KZ FBiH.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a nastavljaju daljinji rad na dokumentovanju ovo krivičnog djela, a navedena lica su uz Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima predati nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, navode iz MUP-a TK.

Komentari