Prema odluci Predsjedništva SDP BiH, na prijedlog KO SDP BiH TK na sjednici održanoj 14. februara 2017. godine raspuštena je Općinska organizacija SDP BiH Lukavac.

Glavni odbor SDP BiH na sjednici iz novembra 2016. godine u Mostaru razmatrao je izvještaj o izbornim rezultatima prilikom čega je usvojen zaključak da svi predsjednici, organi i interesni oblici organizacija koji nisu ostvarili izborne ciljeve, odnosno imali su manje glasova u odnosu na izbore u 2014. godine stave svoje mandate na raspologanje.

Predsjedništvo SDP BiH donijelo je odluku o formiranju radne grupe za sve kantonalne organizacije sa zadatkom da izvrše analizu općinskih organizacija nakon čega je omogućeno raspuštanje organizacija i imenovanje povjereništva u cilju jačanja organizacija i pripreme za izbor Predsjednika.

Radna grupa Predsjedništva za KO SDP BiH TK nakon obilaska i razgovora sa predstavnicima Općinske organizacije Lukavac i analiziranja stanja i stepena organizovanosti uputila je Predsjedništvu SDP BiH prijedlog za raspuštanje OO SDP BiH Lukavac te uspostavljanju povjereništva koja je usvojena na sjednici održanoj 14. februara 2017. godine.

Povezani sadržaj: Nastavlja se strmoglav pad SDP-a u Lukavcu

Usvajanjem Odluke o raspuštanju Općinske organizacije SDP BiH Lukavac podrazumijeva raspuštanje svih organa interesno-političkih oblika OO SDP BiH Lukavac te se imenuje Povjereništvo Općinske organizacije SDP BiH Lukavac u sastavu:

Mijo Kerošević, šef

Zlatan Čufer, član

El Said Fatušić, član

Mirsad Mujić, član

Minela Ćosić-Morankić, članica

Jakub Mahovkić, član

Dragan Božić, član

Povjereništvo ima zadatak da provede potrebne aktivnosti na organizacionom i kadrovskom jačanju Općinske organizacije SDP BiH Lukavac što podrazumijeva povećanje broja članstva, ažuriranje podataka, intezivira aktivnosti i sprovesti izbore za predsjednika organizacije čime će se obezbjediti redovno funkcionisanje organizacije.

Komentari