U Mjesnoj zajednici Hrvati proteklih dana provode se radovi na uređenju džamije u ovoj mjesnoj zajednici koji su započeli prije nekoliko mjeseci.

Na radovima su angažovani članovi džemata MZ Hrvati-Ahmići koji su uradili najveći dio posla, a danas se privodi kraju asfaltiranje prostora oko džamije u realizaciji firme Roading d.o.o. za čiji angažman i privođene radova kraju zaslužna Općina Lukavac koja je prepoznala značaj ovog projekta i svojom podrškom ubrzala finalnu fazu koja će biti kompletirana u narednim danima.

-Ovo je jedan mali detalj džamije koju su mještani već učinili jednom od najljepših džamija na našim prostorima. Kontinuirani trud mještana i imama rezultat je ovoga što danas vidimo. Krajem augusta planirano je otvorenje džamije koja do dan danas nije otvorena, a mi smo u razgovoru sa efendijom Taibom došli do informacija u kojim su prikazani prioriteti na kojima bi se trebalo raditi. Mi smo tražili način kako možemo pomoći, jer mi nastojimo pomoći i tražimo način kako možemo pomoći vjerskim zajednicama. Uspjeli smo u saradnji sa kompanijom Roading d.o.o iz Gračanice napraviti dogovor, izjavio je Edin Delić za Lukavacki.ba.

-Ovih dana privode se kraju radovi za otvorenje džamije koje je planirano za 31. august ove godine. Sve pripreme su završene osim finaliziranja odnoso uređenje harema i još nekih sitnica, ali vjerujemo da ćemo spremno dočekati i organizovati otvorenje džamije rekao je Taib ef. Karić.

Prema riječima efendije Karića u proteklom periodu, otkako su aktuelirani radovi na uređenju ove džamije u džematu Ahmići, urađeno je mnogo posla. Uređena je ograda oko džamije, novi tepisi, lusteri i mnogo toga što će uveličati planiranu svečanost.

Komentari