Radovi na asfaltiranju starog puta Lukavac – Tuzla u Donjem Bistarcu, dužine 380 metara, a koji su započeli prije nekoliko dana teku planiranom dinamikom. Na samom početku izvođenja radova pristupilo se rješavanju problema oborinske odvodnje i rješavanja problema kanalizacije.

Načelnik Općine Lukavac, Edin Delić danas je obišao radove na putu koji ima bitan značaj za našu općinu.

-Ovo je jedna važna putna dionica prema našoj općini iz pravca Tuzle, dakle stari put, Tuzla – Doboj u dijelu kroz mjesto Bistarac. Nažalost mi nismo uspjeli sve završiti, misleći na ovaj dio koji pripada Općini Lukavac, ali mislim da smo sada dotjerali do posljednje dionice. Ovaj dio je bio posebno kritičan posebno oko podvožnjaka i kraj naselja Bistarac, ali očekujem da će ovo u narednih nekoliko sedmica biti u završeno i da će se potpuno promijeniti percepcija ovog prostora, rekao je za RTV Lukavac  Edin Delić, načelnik Općine Lukavac.

Također, trenutno se radi na analizi mogućnosti otvorenja još jednog izlaza na regionalni put kojim bi se izbjeglo prelaženje pruge.

-Radimo na tome da otvorimo još jedan izlaz iza farmacije prema putnoj komunikaciji Tuzla – Doboj, dakle regionalna putna komunikaciji Tuzla – Doboj, a ključni razlog je da taj izlaz ne prelazi prugu. Time bismo unaprijedili saobraćajne uslove, tokom ulaska ili izlaska, imali bi sigurniji izlaz od ovog koji trenutno koristimo, prema Luciani. Radovi se odvijaju po planu i meni je drago što izvođač radova jako ozbiljno shvata svoja zaduženja i dosta odgovorno izvršava svoje obaveza tako da očekujem da će ovo biti dionica koja će ostati zapisana kao primjer kako se može relativno brzo značajna stvari riješiti, izjavio je Edin Delić.

Nakon rješavanja oborinske odvodnje pristupit će se i presvlačenju postojećeg asfaltnog zastora sa novim te izgradnja pješačke staza. Vrijednost ovog projekta iznosi oko 130.000 KM.

Rtvlukavac.ba

Komentari