U toku su radovi na asfaltiranju još jedne dionice puta iz Gnojnice prema Ratišu. Put prema Ratišu je od velikog značaja za mještane i identificiran je kao jedan od prioriteta. Osim mještanima, služi i posjetiocima koji kontinuirano posjećuju Dovište koje se nalazi na Ratišu.

Naime, jedan dio puta, jedna od dionica na kojima imamo kritične uspone, već je asfaltirana a trenutno se izvode radovi na asfaltiranju još jedne dionice na kojoj smo imali situaciju da nakon kiše bude otežana ili potpuno obustavljena komunikacija prema Ratišu.

Kako je istakao jedan od mještana, gospodin Muhamed Tabaković, u ovom projektu je učestvovalo oko 500 mještana Gnojnice. Dalje je dodao da je dužina dionice oko 420 m, te da je ovaj put od velikog značaja pošto on veže 4 općine, Srebrenik, Gračanicu, Tuzlu i Lukavac i veže oko 20 Mjesnih zajednica. Osim toga, Dovište Ratiš posjećuje se svakog ponedjeljka u ljetnom periodu.

-Danas ovo po čemu hodamo, ovo što nas grije i iz neba i iz zemlje i ovi prizori u kojima uživamo, sve su ovo realizirali Gnojničani. Ovo jeste dio neke zajedničke priče, nekih naših zajedničkih napora, ali evo za jednu veliku i značajnu dionicu sa obimnim i skupim radovima, mještani su odlučili da daju svoj doprinos i sami su se organizovali i evo danas vidite njihov učinak, i njihovih ruku djelo. Ovdje nema priče o strankama, o Mjesnim odborima, o delegatima, vijećnicima, ovdje ima priče o potrebama života građana Gnojnice. Ovaj pravac prema Ratišu smo počeli rješavati tako da prvo asfaltiramo kritične dionice sa najvišim usponima. Jedna kritična dionica je riješena, evo druga se rješava. Ove godine ćemo riješiti i treću i četvrtu.  Makadamske sekcije su ostale na najmanje problematičnim dijelovima puta. Ovaj put u nekom narednom periodu planiramo asfaltirati u cjelini. Pozivam građane općine Lukavac da se provozaju ovom dionicom i da vide koliko je lijep Ratiš, koliko je lijepa Gnojnica, kazao je ovom prilikom načelnik dr.sc. Edin Delić

Mještani Gnojnice su se ovom prilikom zahvalili Općinskom načelniku i Općini Lukavac, donatorima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovom projektu, te su naglasili da su veoma ponosni na svoje mještane koji su se okupili oko ovako lijepe priče i što su je uspjeli realizirati.

Komentari