Mlada ekipa Radničkog niti u trećem kolu Prve  fudbalske lige Federacije Bosne i Hercegovine nije uspjela ostvariti pobjedu.

U meču protiv  N.K. Orašje, koje je zbog udara groma na treningu  protekle sedmice odgodilo utakmicu drugog kola sa gračaničkim Bratstvom i koje je bilo desetkovano, Lukavčani su propustili priliku da ostvare pozitivan rezultat.

Ipak,  i pored toga što su sve tri  utakmice do sada odigrali sa po osam igrača mlađih od 21 godinu, mladi fudbaleri Radničkog pokazuju da razlika u kvalitetu i nije toliko prevelika.  Da svakim danom igraju sve bolje i podižu formu potvrđuju i riječi  Irfana Džindića, šefa stručnog štaba Radničkog:

„ Da mi je neko ponudio uoči utakmice bod bez razmišljanja bih isti prihvatio, ali sada nakon ovog meča mogu reći da smo bili bliže pobjedi.  Nakon tri kola igra ovih momaka je sve bolja. Od otvaranja sezone i utakmice u  kojoj smo protiv Kaknja bili slabi, u Banovićima je to dosta bolje izgledalo. I ovaj meč, pogotovo igra koju smo pružili u drugom poluvremenu daje nam nadu u bolje igre u nastavku prvenstva.

U meču u kojem i nije bilo ozbiljnih udaraca u okvir gola, vrijedi jedino spomenuti pogođeni okvir gola u 81. minutu najopasnijeg igrača Radničkog u ovom susretu Mirnesa Salihovića. Da nisu bili miljenici sreće svjestan je i trener Džindić:

„ Ta prilika i pogođena prečka gola Orašja trebala je biti nagrada ovoj ekipi za sve što su odigrali u ovih devedeset minuta. I pored toga što je napravljeno dosta tehničih pogrešaka i uz dosta izgubljenih  lopti u pasovima, kojim su danas pokušavali doći do gola, mojim igračima čestitam na borbenosti i zalaganju. Baspoštedno nastojanje da vrate posjed lopte, nakon dosta izgubljenih lopti danas, potvrđuje mi koliko je njima bilo stalo da ostvare pobjedu protiv Orašja.

RADNIČKI: Brezičanin, Kasumović, Kuduzović, Salihović, Al. Kasumović, Ćosić, Mujkić, Saletović, Salihović, Dautović, Aljukić.

Trener: Džindić

ORAŠJE: Kurbašić, Đukić, Pejić, Isanović, Gajčević, Zukić, K.Pejić, Marošević, Aletić, Marković, Prgić.
Trener: Neretljak

Komentari