Nakon serije od tri pobjede, od čega dvije u prvenstvu, domaćom protiv Čapljine i gostujućom protiv Bosna Seme u prošlom kolu od 4:3, te sa prolaskom u narednu rundu Kupa nakon nedolaska Tomislava, fudbaleri Radničkog dočekuju četvrtoplasiranu ekipu visočke Bosne.

Vrlo bitnom pobjedom u proteklom kolu nad ekipom Bosna Sema, sa kojom će se boriti i za prolazak u narednu rundu Kup takmičenja, u utakmici potpunog rezultatskog obrata Radnički se pozicionirao na osmo mjesto prvoligaške tabele, sa osvojenih 13 bodova koliko ima i šestoplasirana ekipa GOŠK -a. Odlična igra kompletnog tima u prvi plan je izbacila Mirnesa Salihovića koji trenutno zauzima drugo  mjesto na listi strijelaca Prve lige sa pet postignutih pogodaka. Lukavačku publiku svakako raduju odlične igre mlade ekipe Radničkog te se na Jošiku u ovome susretu očekuje dobra posjeta, koliko zbog atraktivnog protivnika, toliko i zbog odličnih ovosezonskih igara najmlađe prvoligaške ekipe Radničkog.

NK “Bosna” se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli sa 14 osvojenih bodova uz četiri pobjede i dva poraza. U dosadašnjih osam odigranih kola se pokazalo da igra Bosne ovisi o raspoloženju Čabaravdića koji je u sedam odigranih utakmica postigao četiri gola, ali i od talentovanih Cane, Ćive i Dzafića koji su ponajviše zaslužni da dobar plasman Bosne, te će Radnički u narednom susretu voditi veliku borbu  ukoliko želi da i ovaj susret riješi u svoju korist.

Utakmica je na programu u subotu 01.10.2016 na stadionu “Jošik” sa početkom 15:30 sati. Glavni sudija susreta je Dragan Stojić sa pomoćnicima Grljevićem i Dujmovićem ( svi Mostar ).

db

Komentari