Jučer je na Stadionu Jošik održana konferencija za medije povodm utakmice 19. kola 1. lige FBiH između FK Radnički i FK Velež koja će se odigrati u nedjelju sa početkom u 15:30 sati.

Medijima se najprije obratio Lazar Kalajanović koji se osvrnuo na utakmicu u Orašju koju je Radnički izgubio minimalnim rezultatom.

Prije svega veliko hvala mojim saigračima na pruženoj partiji u Orašju, odigrali smo onako kako smo se za taj susret i spremali cijele sedmice. Bili smo jako borbeni, čvrsti i organizovani, ali ostaje veliki žal jer nismo vratili bodove u Lukavac, jer svaki nam bod znači u borbi za opstanak. Pred nama su novi izazovi, tako da potpuno spremni i motivisani idemo dalje.” rekao je Kalajnović.

O važnosti nedjeljne utakmice i upisivanju nova tri boda na domaćem terenu u borbi za opstanak govorio je Stefan Udovičić koji je najavio da Radnički ide na pobjedu.

Očekuje nas jako bitna i teška utakmica, te smo mi pod imperativom pobjede. Maksimalno smo spremni i motivisani da dobijemo ovu utakmicu, jer nas tri boda vraćaju na pravi put, a dodatni motiv je što igramo pred našim navijačima. Ne želim se puno osvrtati na protivnika, mi smo spremni i dati ćemo sve od sebe, a tri boda ostaju na Stadionu Jošik.” – rekao je pristunim medijima Udovčić.

Inače, utakmica FK Radnički Lukavac – FK Velež Mostar biće emitovana uživo putem City TV-a i TV Lukavac.

Komentari