Remijem protiv Jedinstva fudbaleri Radničkog su u utakmici 13. kola Prve lige Federacije BiH  propustili priliku da nakon dužeg niza ligaških poraza osvoje tri boda sa koja bi mirnije ušli u završnicu polusezone. 

Još jedan susret igrači Radničkog pružili su svojim malobrojnim navijačima bez postignutog gola na domaćem terenu. Ipak, i pored toga što je napadačka inicijativa tokom kompletnog susreta bila na strani domaćeg tima, katastrofalni uslovi na “travnjaku” nisu dozvolili imalo ozbiljniju pas – igru, te stoga Jedinstvo put Bihaća nosi potpuno zasluženi bod.

Prvu priliku na utakmici imao je igrač domaćeg tima Mehmed Ćosić iz slobodnog udarca u 3.minuti. Za Jedinstvo prvu šansu na utakmici imao je Mujagić, koji je sebi kreirao šut u 20. minuti, ali je lopta otišla visoko preko gola. Radnički prijeti na drugoj strani terena preko Kuduzovića u 26. ali bez ozbiljnije intervencije za golmana Jedinstva –  Abdihodžića. Od ozbiljnijih situacija do kraja prvog poluvremena vrijedi spomenuti i priliku za Radnički u 37. minuti preko Nukića, te priliku Nuspahića za goste.

Od samog početka drugog poluvremena  gosti iz Bihaća su određeni isključivo na odbranu svoga gola. U 51. minuti Ćosić pada u kaznenom prostoru nakon duela sa Samardžićem, nakon čega od sudije Varupe dobija žuti karton zbog simuliranja. U 56. minuti nakon sudara glavama, težu povredu zarađuje igrač gostiju Hodžić, poslije čega je vozilom upućen u Službu hitne medicinske pomoći. Do kraja susreta osim par dalekometnih udaraca prema golu igrača oba tima, ništa se nije promijenilo.

Radnički je, sa “izgubljena dva boda”, nakon ovog kola zadržao poziciju na dnu tabele zajedno sa već prežaljenim Novim Travnikom i uz Velež, koji je u Vrapčićima poražen od visočke Bosne, će voditi veliku bitku za opstanak u Prvoj fudbalskoj ligi FBiH.

FK “Radnički”: Brezičanin, Bektić, Salihbegović, Kasumović, Kuduzović, Salihović Hasmir, Kasumović Almis, Ćosić, Mujkić, Dautović, Nukić. Trener- Maršalek.

NK “Jedinstvo”: Abdihodžić Almin, Pantić, Burnić, Samardžić Ahmet, Nuspahić, Mujagić, Samardžić Sinan, Abdihodžić Jasmin, Hodžić, Jašarević, Remić. Trener-Tulić. db

Komentari