Stadion Jošik u Lukavcu

FK Radnički Lukavac nakon više mjeseci agonije konačno može u potpunosti da se posveti sportskom segmentu i da se fokusira na početak sezone 2019./2020. koja počinje 17. augusta utakmicom 1. kola Druge lige FBiH, grupa sjever.

U proteklim mjesecima plavo-bijele iz Ul. 25. novembar, pritiskali su mnogi problemi, a sigurno najveća prepreka za nesmetan rad bila je blokada računa zbog dugovanja prema JP Rad Lukavac, koji datira od prije više od deset godina.

-Račun FK Radnički Lukavac odblokiran i u potpunosti operativan. Nakon višemjesečne blokade te onemogućenog rada i posvećenosti sportskim rezultatima, Radnički je od danas u potpunosti okrenut zelenom terenu, saopšteno je putem zvanične facebook stranice.

Proteklu sezonu, Upravni odbor FK Radniči, uz pomoć općinskog načelnika Edina Delića, napravio je ogroman korak u organizaciji kluba potpisivanjem sporazuma o reprogamu duga prema Poreskoj upravi FBiH, a koji je u aprilu ove godine u potpunosti izmiren, a napravljen je novi pomak u cilju stablizacije kluba postizanjem dogovora sa JP Rad Lukavac čime je bankovni račun plavo-bijelih ponovo operativan.

-Skupština našeg kluba, Upravni odbor, ali i mnogi drugi zaljubljenici i navijači našeg kluba u prethodnom su periodu sve svoje kapacitete usmjerili u rješavanje ovog problema. Nakon višemjesečnih pregovora, protekle sedmice je direktor JP Rad Lukavac obavijestio naš klub da je od strane ovog preduzeća naš račun odblokiran, te da ćemo u narednom periodu pregovore nastaviti zbog potpune otplate duga kako bi obje strane bile zadovoljene. Iskrenu zahvalnost za uloženi napor i razumijevanje dugujemo i gosp Nehrudinu Osmiću, pravnoj službi kao i cjelokupnom rukovodstvu preduzeća, saopštili su iz FK Radnički Lukavac.

Travnjak na stadionu Jošik tokom prvenstvene pauze izgledao je prilično neuslovno za odigravanje takmičarskih utakmica što se najbolje moglo vidjeti tokom izvođenja performansa za Srebrenicu početkom jula ove godine.

Međutim, zahvaljujući naporima Upravnog odbora FK Radnički Lukavac uz pomoć Općine Lukavac i načelnika Prof. Dr. Edina Delića, započeo je proces oporavka travnjaka na Jošiku koji danas, nekoliko dana prije početka prvenstva izgleda obećavajuće i sigurno je da će Radnički 17. augusta kada igra prvu utakmicu u sezoni 2019/2020 protiv NK Orahovica 74 u okviru 1. kola imati dobre uslove za igru te sa tri boda započeti sezonu.

U nastavku pogledajte kako danas izgleda stadion Jošik u Lukavcu.

Komentari