Mirnes Smajlović
Mirnes Smajlović

Pogotkom Mirnesa Salihovića u 33. minuti fudbaleri Radničkog došli su do trećeg trijumfa u sezoni čime su, nakon nepotpunog sedmog kola, zadržali mjesto u sredini prvoligaške tabele.

Počelo je dosta dobro za mladi sastav Radničkog, koji je i pored toga što je teren i ovoga puta bio u očajnom stanju, od samog početka susreta uspio uspostaviti nadmoć na sredini terena.

Prvu veliku šansu za Radnički je uspio iskoristiti Mirnes Smajlović, koji u 33. minuti koristi nepažnju odbrane Čapljine, te nakog ubačaja iz kornera matira golmana gostiju Zavitana.

Pogodak kao da je dao krila igračima domaćeg sastava, pa nakon toga bilježimo i nove prilike ali je rezultat ostao isti.

I u drugom poluvremenu Radnički je stvorio  nekoliko izglednih prilika koje je odličnim odbranama golman gostiju izvadio iz svoga gola. Odličnu priliku za goste ima Raguž u 63. minuti čiji lob udarac iznad istrčalog Brezičanina završava pored gola. Priliku u 70. minuti ima Salihović čiji šut sa 15 metara odlično brani Zavitan. Zatim, sa skoro identičnog mjesta  iskosa sa lijeve strane u 81. minuti Salihović dobro gađa ali je stativa spasila siguran pogodak. Već u narednoj Dautović  bez ikakve potrebe dobija drugi žutii karton i domaćinu preostaje čuvanje rezultata.  Nešto više od deset minuta igre sa sudačkom nadoknadom gosti iz Čapljine pokušavaju postići pogodak. Prvo se u dobroj prilici na desetak metara našao Buhač, zatim Leko u posljednje dvije minute sudijske nadoknade dva puta iz situacija direktno sa Brezičanonom ne uspijeva matirati trenutno najbolje ocijenjenog golmana lige, koji je to potvrdio i u ovom susretu sa pet – šest sigurnih intervencija.

U izjavi za lukavački.ba najbolji pojedinac susreta FK „ Radnički“ – HNK „ Čapljina „ Mirnes Smajlović je rekao:

„ Drago mi je zbog ove pobjede koja je plod dobrih igara koje ova ekipa pruža u posljednje vrijeme. Sada mi je pomalo i žao što smo propustili dobru prilku koju smo imali u Goraždu, ali koju smo spletom okolnosti izgubili. Ipak i nakon svega treba da budemo zadovoljni jer smo u ovome susretu pokazali određeni kvalitet koji je bio dovoljan za pobjedu nad Čapljinom. Drago mi je i zbog pogotka, iako mislim da u ovome susretu nisam bio miljenik sreće u 81. minuti kada je lopta pogodila unutrašnji dio stative – poručio je za kraj Smajlović.

FK „Radnički“ Lukavac: Brezičanin, Mahovkić, Ad. Kasumović, Kuduzović, As. Salihović, Al. Kasumović, Ćosić, Derdemez, Mujkić, Dautović, M. Salihović. Trener: Džindić.

HNK „Čapljina“: Zavitlan, Zlatić, Dupovac, Raguž, Bratić Leko, Pervan, Jazvin, Buhač, Pecelj, Raič. Trener:Borovac.

Komentari