FK Radnički vs FK Rudar Kakanj (06.08.2016.) - Stadion Jošik

Fudbaleri Radničkog porazom od 0:1 na domaćem terenu  od Rudara iz Kaknja otvorili su novu sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Da će Lukavčani u ovoj sezoni imati voditi veliku  bitku u očuvanju ligaškog statusa pokazalo je samo otvaranje utakmice. Rudar napadački ulazi u utakmicu i već  u 13. minutu pogotkom Kobilice imaju vodstvo na utakmici.

Nakon gola Kakanjci se još više otvaraju prema golu Radničkog , pa bilježimo i prilike za Aničića i Gafurovića.  I pored odlične igre gostiju,  glavni akter  poluvremena bio je sudija Kazlagić koji je igračima obje ekipe dijelio žute kartone u ne baš aresivnoj igri, te je svojim odlukama  podigao tenzije kod igrača oba  tima.

U drugom poluvremenu  igrači Radničkog  uspijevaju u polju parirati  odličnom Rudaru, pa  vrijedi  spomenuti poluprilike Kuduzovića i Salihovića, koje su ipak bile bezopasne za golmana Rudara Hinovića.

U nastojanju da bar izjednače rezultat Lukavčani ostavljaju prostor za kontranapad Rudara,  te gosti imaju dvije odlične prilike koje brani Brezičanin. Posljednjih desetak minuta ponovo smo svjedočili sudijskoj lakrdiji.

Da je potpuno pogubio konce u vođenju utakmice sudija Kazlagić  pokazao je kada, na insistiranje pomoćnika,   tek poslije gotovo 20 sekundi  zakašnjenja prekida napad domaćih pred golom Rudara,  zbog navodnog zaleđa u kojem su bili igrači gostiju. Očigledno namjerno udaranje laktom od strane domaćih igrača nije sankcionisao niti prekršajem, dok je sa druge strane konstantno prekidao igru, čime je probudio i malobrojnu publiku u Lukavcu.

 

Komentari