FK Radnički Lukavac u subotu je odigrao odličnu utakmicu u Gračanici u okviru 14. kola 1. lige FBiH i pobijedio domaću ekipu Bratstva rezultatom 1-3.

Utakmica je otvorena prilikama na obje strane, ali prvi su zaprijetili gosti koji su dobru igru okrunisali sa tri gola u prvom dijelu utakmice. Radnički je prvi gol postigao u 30. minuti golom iz penala nakon što je Salkić (NK Bratstvo) srušio Ćosića u šesnaestercu, a siguran sa bijele tačke bio je Salihović Mirnes.

Pet minuta kasnije Bratstvo ostaje sa 10 igrača zbog iskuljučenja kapitena Šuša Edina koji je zaradio drugi žuti karton. U 35. minuti Kasumović iz slobodnog udarca gađa golmana gostiju prilikom čega se stvara niz šansi za goste, a najbolje se snašao Ćosić koji pogađa za visokih 0-2 na Lukama.

U 37. minuti sudija Musić svira penal za domaću ekipu nakon što je Salihbegović faulirao Diabanga, međutim rezultat ostaje nepromijenjen jer Brezičanin čita i brani udarac Poturalića. Dvije minuta kasnije, Poturalić solo prodorom ide prema golu Radničkog i izuzetnim udarcem pogađa za 1-2.

Unatoč primljenom golu Radnički nastavlja dobru i u 40. minuti spektakularnim udarcem sa oko 20 metara Kasumović Almis pogađa za 1-3.

Drugo poluvrijeme u potpunosti pripada domaćoj ekipi koja je sa igračem manje igrala sve do 80. minute kada je zbog drugog žutog kartona isključen Dautović.  Bratstvo je nizalo šanse, a posebno se izdavja Diabang koji je u dva navrata pogađao okvir gola Radničkog koji kući nosi velika tri boda.

NK Bratstvo (Muslimović Nusret): Divković(12), Terzić (2), Buljić (3), Salkić(4), Omić (5), Šuša (6), Vehabović (8), Poturalić (9), Jaganjac (17), Mousa (19), Ikanović (20)

FK Radnički (Maršalek Zlatko): Brezičanin (12), Bektić (3), Salihbegović (4), Kasumović (5), Ćosić (10), Mujkić (10), Dautović (15), Salihović (17), Nukić (18).

U narednom 15. kolu Radnički će na Stadionu Jošik u Lukavcu snage odmjeriti sa ekipom Sloge iz Simin Hana, a utakmica se igra 12. novembra (subota) sa početkom u 13:30 minuta.

U nastavku pogledajte golove sa utakmice u Gračanici na našem YouTube kanalu.

 

 

Komentari