FK Radnički - FK Budućnost (Screenshot)
FK Radnički - FK Budućnost (Screenshot)

FK Radnički Lukavac danas je na Stadionu Jošik pobijedio ekipu FK Budućnost iz Banovića u okviru 17. kola 1. lige FBiH.

Prvu priliku na utakmici imao je Zulić u 13. minuti, a pet minuta kasnije Radnički uzvraća udarcem Hodžića, međutim lopta ide preko gola. Mreže su mirovale do 41. minute kada gosti golom Adnana Zulića dolaze do vodstva.

Na kraju prvog poluvremena, tačnije u drugoj minuti sudijske nadoknade, kapiten domaće ekipe Mirnes Salihović pogađa mrežu gostujućeg golmana Mujkića i vraća nadu Radničkom.

FK Radnički - FK Budućnost (Screenshot)
FK Radnički – FK Budućnost (Screenshot)

U drugom poluvremenu ponovo je zaprijetio Salihović kada je odličnom kontrolom iskoristio dugu loptu Aljukića i izborio korner. Iz ugla je ubacio Stjepanović, a najbolje se snašao kapiten Salihović koji  52.  minuti pogađa za preokret i vodstvo Radničkog u kantonalnom derbiju. U nastavku utakmice gosti su stvarali prilike za gol, a posebno se izdvaja situacija iz 75. minute kada udarac Prića brani golman Šabić. Do kraja utakmice najbolju priliku za gol imali su gosti u 87. minuti, ali na sreću izabranika Milenka Bošnjakovića mreža Radničkog u drugom poluvremenu ostala je netaknuta čime su upisana tri bitna boda u borbi za opstanak u 1. ligi FBiH.

FK Radnički – FK Budućnost 2:1 (Salihović 45+2′, 53′ – Zulić 40′)

FK Radnički Lukavac: Šabić, Udovičić, Imamović, Kasumović Adnan, Biković, Kuduzović, Stjepanović, Kalajanović, Salihović, Hodžić, Aljukić – trener Bošnjaković Milenko

FK Budućnost Banovići: Mujkić, Ibrić, Trumić, Zulić, Aljukić, Pirić, Šehić, Kovačević, Mahmutović, Beširović, Jaranović – trener Rizvić Munever

Komentari