Sportsko ribolovno društvo „SMUĐ“ Lukavac, 27.3.2018. godine (utorak) planira radnu akciju čišćenja i sređivanja ribolovne staze Prokosovići.

Radna akcija je organizovana u saradnji sa Općinom Lukavac, Fakultetom za tjelsni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, JP „Spreča“ d.d. Tuzla, Asocijacijom „Zelene staze-Green tour Tuzla“, MZ Prokosovići, JU OŠ ”Prokosovići” Prokosovići i Udruzenjem Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca.

-Pozvali smo i sve ostale zaljubljenike u prirodu da nam se tog dana pridruže u čišćenju našeg jezera. Planiramo da bi se na radnu akciju trebalo odazvati minimalno 50 osoba. U saradnji sa Općinom Lukavac i sa komunalnim preduzećem RAD Lukavac dana 27.3.2018. (utorak) u 9 sati uspjeli smo obezbijediti vreće za skupljnje smeća i otvoreni kontejner na ribolovnoj stazi Prokosovići, kazao je Alen Nuhić, predsjednik SRD Smuđ Lukavac.

Svrha ove akcije je  sređivanje šetališta uz jezero Modra i priprema ribolovne staze Prokosovići za međunarodno takmičenje u pecanju sitne ribe udicom na plovak „U sjećanje na ribare“ Lukavac 2018, a koje je planirano za 15. april 2018. godine.

Vrijedi istaći da će SRD „Smuđ“ Lukavac obezbijediti sendviče i sok za učesnike akcije.

Komentari