Godišnje na putevima u Tuzlanskom kantonu dogodi se veliki broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, a da se radi o veoma opasnim dionicama potvrđuje i činjenica da je čak 26 lokacija okarakterisano kao “crna tačka”.

“Na dionici magistralnog puta M18, od naseljenog mjesta Šićki brod do Kovačića u općini Kladanj, nalazi se čak osam lokacija koje smo mi označili kao crne tačke”, kazali su iz MUP-a TK, prenosi Tuzlanski.ba

Na istom magistralnom putu od mjesta Donji Potpeć do Špionice kod Srebrenika “aktivno” je šest lokacija koje se mogu okarakterisati kao crne tačke.

Najveći broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom u toku 2017. godine dogodio se na dionici magistralnog puta M-4, od naseljenog mjesta Bistarac do naseljenog mjesta Gnojnica u općini Lukavac, potvrdili su iz MUP-a TK.

U toku 2017. godine najveći broj saobraćajnih nesreća dogodio se na magistralnim putevima, rekli su nam iz Uprave policije MUP TK-a. Najčešći uzrok nastanka saobraćajnih je neprilagođena brzine kretanja vozila.

Crna statistika je zabilježena i ove godine. Naime, od januara do aprila 2018. godine, na području ovog kantona ukupno se dogodila 881 saobraćajna nesreća, od čega je njih osam završilo sa smrtnim ishodom.

“Crne tačke” na putevima u TK: – 8 na dionici magistralnog puta M 18, od naseljenog mjesta Šićki Brod, opština Tuzla do Kovačića, opčina Kladanj – 6 na dionici magistralnog puta M 1.8, od naseljenih mjesta Donji Potpeć do Špionice, općina Srebrenik, – 5 na dionici magistralnog puta M-4, od naseljenih mjesta Bistarac do Devetaka, općina Lukavac, – 4 na dionici magistralnog puta M 4, od Grada Tuzle do naseljenog mjesta Sarači, općina Kalesija, – 2 na dionici magistralnog puta M 4, od naseljenih mjesta Donja Orahovica do Pribave, područje općine Gračanica, – 1 na dionici magistralnog puta M 18, od naseljenog mjesta Simin Han, općina Tuzla do Banj Brda.

Tuzlanski.ba

Komentari