Puračić

U MZ Puračić  privode se kraju radovi na sanaciji nastalih šteta prilikom posljednjih poplava. Pored Puračića u još nekoliko mjesnih zajednica na području općine Lukavac koje su pogođene  posljednjim poplavama, također se ovih dana radi na sanaciji odvodnje površinskih voda i kanalizacije.

 

Projekat odvodnje otpadnih voda, uređenje korita rijeka , rješavanje problema snadbijevanja pitkom vodom samo su neki od prioritetnih projekata Općine Lukavac, koji trebaju biti realizovani u narednom periodu.

 

Poteklih dana intenzivno se vrše radovi na sanaciji odvodnje površinskih voda i kanalizacije u mjesnim zajednicama koje su pretrpjele štete nakon posljednjih poplava.

 

Nakon uređenja korita rijeke Jale, načelnik Delić najavio je i još nekoliko velikih  infrastrukturnih projekata koji su u planu.

 

Oko 1,5 miliona maraka vrijednost je projekta koji se trenutno provode na održavanju cesta na području Lukavca. Općina Lukavac je u proteklom periodu postala veliko gradilište u okviru čega se realizuje veliki broj infrastrukturnih projekata,  a istim intenzitetom  nastavit će se i u narednom periodu.

Komentari