Pod pokroviteljstvom općine Lukavac danas je upriličena podjela oko 650  novogodišnjih paketića za djecu romske populacije, djecu korisnike usluga UG „Mali svijet“, kao i za sve prvačiće sa područja ove općine.

Prema riječima načelnika Edina Delića, koji se jako dobro snašao u ulozi Djeda Mraza, najveća nagrada bio je osmjeh na licima lukavačkih mališana.

-Mi smo odlučili da sredstava koja su predviđena za vatromet i manifestaciju velikim dijelom usmjerimo i obradujemo one koji se najviše raduju praznicima. Želimo pokazati da su nam djeca najvažnija i da bar na jedan dan izmamimo osmijeh na njihova lica. Ukoliko smo danas utoplili srca ove djece, to je, za nas, svakako vrijednije od velikog novogodišnjeg vatrometa, kazao je Delić.

Načelnik je ovom prilikom djeci poželio sretne praznike, te poručio da vrijedno rade na tome da jednog dana postanu uspješni pravnici, inžinjeri, policajci,ekonomisti, odnosno, sve ono što požele.

U velikoj sali Centra za kulturu organizovana je i prigodna novogodišnja predstava za prvačiće svih osnovnih škola na području općine uz besplatan prevoz i povratak. Predstavu su izveli glumci Narodnog pozorišta iz Tuzle, a po završetku, prvačićima su uručeni paketići.

Komentari