Na 6. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Lukavac održanoj 26. aprila 2017. godine, vijećnik Demokratske fronte, Emir Imamović pokrenuo je inicijativu kako bi se u što kraćem roku obezbjedilo dodatno svjetlosno obilježavanje pružnog prijelaza u Ul. 8. marta koji je godinama predmet crne hronike lukavačkih medija, bez rampe i bez svjetlosno-zvučne signalizacije.

Služba za urbanizam, prostorno planiranje i investicije izradila je Projekat izrade cestovnog prijelaza sa branicima i svjetlosno-zvučnom signalizacijom u Ul. 8. marta u Lukavcu te je u toku iznalažanje finansijskih mogućnosti za realizaciju projekta, navedeno je u odgovoru nakon upućene inicijative Emira Imamovića.

Inače, ranije je Služba za urbanizam, prostorno planiranje i investicije u saradnji sa Željeznicama FBiH izvršila radove na sanaciji pružnog prijelaza Petrak,a sudeći prema odgovoru na upućenu inicijativu vijećnika Demokratske fronte kobni pružni prijelaz u Lukavcu bi uskoro mogao dobit branike i svjetlosno-zvučnu signalizaciju.

Otvoren savremeni pružni prelaz uz Petrak

 

Komentari