U gradskoj džamiji u Lukavcu upriličena je svečanost tokom koje je proučena ikrar dova za lukavačke hadžije koje ove godine putuju na hadždž.

Zijad-ef. Vehabović, glavni imam MIZ Puračić, rekao je da se ove godine iz Lukavca ispraća 14 osoba koje putuju na hodočašće u Meku kako bi obavili svoju petu islamsku dužnost.

“Oni su naši ambasadori i predstavnici u ovim danima koji su pred nama. Molim Allaha dž.š. da im podari zdravlja i nafake, te da se sa hadža vrate kao na dan njihovog rođenja. Oni su u potpunosti duhovno i materijalno spremni da krenu na ovaj hairli put. Mi poštujemo sve naše džematlije, pogotovo one koji svoj ibadet žele krunisati hadždžom.”-poručio je ef. Vehabović.

Jedan od hadžija koji ove godine putuje ka Meki i Medini je Ekrem Salihović iz Donjih Jarušaka. Svoju radost i uzbuđenje zbog odlaska na hadždž, kaže, ne može sakriti.

“Već duže vrijeme imam želju da odem na hadždž i ovo je prvi put da mi se ukazala prilika. Svojoj porodici i komšijama želim da ostanu zdravi i u sreći, a ja se nadam da će sve proći u najboljem redu.”-kazao je Salihović.

Lukavačke hadžije okupit će se u večernjim satima ispred džamije Kralja Abdulaha u Tuzli, odakle će, zajedno sa ostalim hadžijama sa područja Muftijstva tuzlanskog, krenuti za Sarajevo, a potom i put hadždža.

Komentari