Sportski savez Općine Lukavac i ove godine je organizator proglašenja naših najboljih sportista odnosno ekipa,a formiran je poseban žiri koji je na prijedlog sportskih klubova na osnovu ostvarenih rezultata odabrao one najbolje za proteklu 2018-u godinu.

Organizator je za najbolje pojedince i sportske ekipe pripremio priznanja i nagrade, a sinoć ih je dodjeljeno u nekoliko kategorija počevši od perspektivnih sportista, preko pionira, kadeta, juniora, seniora, najboljih ženskih i muških ekipa, trenera , sportskih radnika pa do najuspješnije sportistkinje i sportiste.

Najuspješnijom sportistkinjom Općine Lukavac za proteklu 2018. godinu proglašena je Selma Sejdinović iz JK Lukavac, a u kategoriji najuspješniji sportista općine Lukavac proglašen je Mensur Đozić iz KK Orka.

U ostaligm kategorijama priznanja su pripala:

PERSPEKTIVNI SPORTISTI


1. RAMIZ ŠABOVIĆ  (PK GALEB)

2. ASJA ŠARIĆ (ŽOK LUKAVAC)

3. MAID SINANOVIĆ (FK RADNIČKI)

4. BENJAMIN HUSIĆ (ORKA)

5. NEIRA SOFTIĆ (SENSEI)

6. ENSAR KOVAČEVIĆ (KBS RADNIČKI)

7.LEJLA KOVAČEVIĆ (DŽ.K. LUKAVAC)

8.ENA ATIĆ (KBS MASTER)

9.KANITA HUSOVIĆ (ŽOK SMEČ)

10.HAMZA ILJAZAGIĆ (O.K 7 LUKAVAC)

11.BENJAMIN REDŽIĆ (SKI KLUB LUKAVAC)

12.ADIN KOVAČEVIĆ  (ŠKOLA FUDBALA BETA CLUB –TANGO)

PIONIRI EKIPNO

3. ZERINA IMAMOVIĆ (ŽOK LUKAVAC)

Rođena je 2005.godine, prošla je sve faze odbojke kroz predpionirke i pionirke. Daje veliki doprinos rezultatima svoje selekcije, igra na više pozicija u ekipi.

2. AMRA BEĆIROVIĆ (ŽOK SMEČ)

Amra je standardna u pionirskoj selekciji ovog kluba. U protekloj je godini nastupila u svim kvalifikacionim susretima i turnirima ove selekcije koje su osvojile 2x drugo mjesto na federalnim takmičenjima u konkurenciji kadetkinja i jedno treće mjesto u konkurenciji pionirki te prvo mjesto na regionalnom takmičenju sportske igre mladih. Već je ubilježila i prve nastupe za seniorsku ekipu SMEČA. 

  1. ENIS IMAMOVIĆ (FK RADNIČKI)

Rođen je 2004 godine, član pionirske ekipe gdje pruža odlične partije. Trenutno je sa 15 postignutih golova najbolji igrač pionirske selekcije FK Radnički.

KADETI  EKIPNO

3.ADNA AHMETAŠEVIĆ (ŽOK LUKAVAC)

Rođena 2003. godine. Igra na poziciji srednjaka, odbojku trenira već 6 godina a pored pionirske selekcije sada nastupa za kadetsku ekipu ovog kluba.

2.ALJO OKIČIĆ (FK RADNIČKI)

Rođen 2002.godine. Fudbalom se bavi od svoje devete godine. U prvoj polusezoni kadetske lige postigao 13 pogodaka.

1.NADIR KASUMOVIĆ (RK LUKAVAC)

Nadir je učenik devetog razreda OŠ Lukavac Grad. Već dugo trenira rukomet. Prošao sve mlađe uzrasne selekcije i svojim igrama izborio mjesto u seniorskom timu RK Lukavac.

JUNIORI EKIPNO

3.ANISA KUNOSIĆ (ŽOK LUKAVAC)

Rođena 2000.godine, igra na poziciji tehničara i libera, jedna od ključnih igračica u klubu. Već nastupa za seniorsku ekipu te vodi školu odbojke.

2.LEA VUJADINOVIĆ (ŽOK SMEČ)

Rođena 2003.godine, nastupala za sve mlađe selekcije ekipe  SMEČA. U protekloj godini sa svojom ekipom osvojila: 2.mjesto na federalnom takmičenju, 2.mjesto u ligi mladih te pobjednik regionalnog takmičenja sportske igre mladih.

1.ADNAN JAŠAREVIĆ (FK RADNIČKI)

Rođen 2000.godine, fudbal trenira od svoje osme godine. Prošao sve mlađe uzrasne kategorije i kao najbolji igrač juniorske ekipe prekomandovan je u seniorski sastav gdje je trenutno prvi čuvar mreže lukavačkih plavo-bijelih.

SENIORI  EKIPNO

  • ANES KUDUZOVIĆ (RK LUKAVAC)

Anes ima 17 godina i svojim radom je uzor mladim igračima rukometnog kluba Lukavac te pokazuje kako se bori za boje svog kluba. Član je seniorske ekipe rukometnog kluba Lukavac, člana Prve Lige FBiH.

  • NEDIM DAUTOVIĆ(FK RADNIČKI)

Nedim rođen 1996.godine, već četiri godine je standardni igrač i pouzdani stoper seniorske ekipe FK Radnički. Posjeduje odlične sportske i ljudske kvalitete i potvrđuje da se marljivošću i radom u sportu mogu postići vrhunski rezultati.

  1. AMRA DŽAMBIĆ (ŽOK SMEČ)

Sa svojom ekipom je uspjela izboriti plasman u Premier Ligu BiH. Važi za jednu od najpouzdanijih igračica na poziciji libera čime je u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo nastupala za odbojkašku reprezentaciju BiH. U svakom svom nastupu daje maksimum i svojim iskustvom u mnogome doprinosi rezultatima koje SMEČ postiže.

EKIPNI SPORT -NAJBOLJI TIMOVI

3.OK 7 LUKAVAC

Odbojkaški klub 7 Lukavac je član odbojkaške Lige FBiH  a u protekloj godini su bili članovi elitnog razreda bosanskohercegovačke muške odbojke. U klubu rade i djeluju sve uzrasne selekcije a cilj je igrati zapaženu ulogu na odbojkaškim terenima naše zemlje.

2.KUGLAŠKI KLUB RAD

Ovaj klub je u protekloj godini osvojio 3.mjesto u Kupu BiH za seniorke te 3.mjesto u Premier Ligi BiH.

1.ŽOK SMEČ

Jedan je od najbolje organizovanih sportskih kolektiva, ne samo na području naše opštine nego i cijele države BiH. Klub ima razvijenu školu odbojke i selekcije u svim takmičarskim kategorijama. Smeč je član Premier Lige BiH i na osnovu rezultata u ovoj sezoni definitivno će igrati u ovom rangu takmičenja i u narednoj sezoni. Treba izdvojiti da je klub kao tehnički organizator bio domaćin utakmici reprezentacija BiH i Španije.

INVALIDSKI SPORT-NAJBOLJI SPORTISTI

3.ELVIR MAHMUTOVIĆ (SAVEZ ZA SPORT I REKREACIJU OSOBA SA INVALIDITETOM)

Elvir je kao RVI 2011.godine postao član eko ronilačke grupe invalida u Lukavcu, aktivni je ronilac kao i licencirani podvodni fotograf. Na državnim prvenstvima u podvodnoj fotografiji proteklih godina osvojio je jedno treće, jedno prvo mjesto a na međunarodnom kupu u Beogradu u protekloj godini osvojio treće mjesto a na međunarodnom kupu u Tuzli 2018.godine osvojio je 3 medalje.

2.MENSUD IMAMOVIĆ(UG PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE)

Na međunarodnom otvorenom prvenstvu i petnaestim sportskim igrama paraplegičara koje je održano u Sarajevu protekle godine, Mensud je osvojio 2.mjesto u disciplini koplje i 3.mjesto u disciplini kugla.

  1. ERMIN JUSUFOVIĆ(SKISO SINOVI BOSNE)

Sa reprezentacijom BiH u protekloj godini na svjetskom prvenstvu u Holandiji osvojio 2.mjesto, drugo mjesto na svjetskom kupu u Iranu gdje je proglašen najboljim blokerom. Sa ekipom Sinovi Bosne osvojio je dva prva i dva druga mjesta na turnirima u BiH i inostranstvu a u Premier Ligi BiH 4.mjesto.

INVALIDSKI SPORT-NAJBOLJE EKIPE

3.SKIMN SINOVI BOSNE

Na sportskim igrama u Goraždu sa Reprezentacijom TK osvojili prvo mjesto. Na međunarodnom turniru u Pragu 2.mjesto. Na memorijalnim turnirima u protekloj godini osvojili dva prva i dva drugaa mjesta.

2.UG PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE

Na međunarodnom otvorenom prvenstvu i sportskim igrama paraplegičara i oboljelih od dječije paralize u junu protekle godine pet članova ovog udruženja je nastupilo u disciplinama koplje, disk i kugla te su osvojili jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

  1. SKISO SINOVI BOSNE LUKAVAC

U protekloj godini klub je osvojio 4.mjesto u Premier Ligi BiH. Dva prva i dva druga mjesta na međunarodnim turnirima a nakon prve polusezone trenutno su trećeplasirani sastav Premier Lige BiH.

SPECIJALNA PRIZNANJA KOJA DODJELJUJE U.O. SS OPĆINE LUKAVAC

Ova priznanja se dodjeljuju posthumno za poseban doprinos u razvoju sporta na području Opštine Lukavac i to sportistima kojih ćemo se vrlo rado sjećati.

AMILA ĆORHODŽIĆ – ŽOK LUKAVAC

ELMIR ELO SALIHOVIĆ – OK 7 LUKAVAC

NEDŽAD DŽINIĆ NEČKO – FK RADNIČKI

Specijalno priznanje:

FUAD HASANOVIĆ – za poseban doprinos u razvoju sporta na području Općine Lukavac. Gdin Hasanović već dugo radi sa najmlađim naraštajima u osnovnim školama ali i u klubovima posebno u odbojkaškom sportu. Generacijama djevojčica i dječaka je pokazao prve sportske korake i usadio ljubav prema sportu.

INDIVIDUALNI SPORT-PIONIRI

3.GIOVANNI JERKOVICS(BOKSERSKI KLUB RADNIČKI)

Rođen je 2005.godine, a tokom protekle godine osvojio na državnim takmičenjima 2 druga mjesta u kategoriji boksera školaraca.

3.HARIS HALILOVIĆ (KBS ORKA)

Na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima u 2018.godini osvojio 11medalja, od toga zlatnu na državnom i federalnom prvenstvu te 2 zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane na međunardnim turnirima. Na svjetskom kupu u Bugarskoj i Hrvatskoj osvojio sedmo odnosno deveto mjesto.

2.DALAL ODOBAŠIĆ (DŽUDO KLUB LUKAVAC)

U 2018.godini Dalal je osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu za mlađe pionire a drugo mjesto na balkanskom prvenstvu za mlađe pionire u Grčkoj te 9 zlatnih, dvije srebrne i tri bronzane medalje na internacionalnim turnirima.

1.AMAR HODŽIĆ (KARATE KLUB SENSEI)

U 2018.je nastupio na 20 turnira, federalnom i državnom prvenstvu a sa reprezentacijom BiH učestvovao na balkanskom prvenstvu. Osvojio ukupno 24 medalje i to 19 zlatnih. Amar je prvak Federacije, prvak BiH i vicešampion Balkana. U Beogradu na balkanskom prvenstvu srebrnu medalju osvojio u borbama.

INDIVIDUALNI SPORT –KADETI

3.AMAR TAHIĆ (DŽ. K.LUKAVAC)

Osvojio je drugo mjesto na federalnom prvenstvu za juniore u Kaknju te treće mjesto na federalnom prvenstvu za kadete.Nosilac je smeđeg pojasa i više puta nagrađivan za postignute rezultate.

2.ANELA OMEROVIĆ (KBS RADNIČKI)

U 2018.godini osvojila 6 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Izdvajamo prva mjesta Grand Prix BiH i Sana Open te još 2 bronzane i dvije srebrne medalje.

1.HALIMA ČAJIĆ (KBS ORKA)

Halima je protekle godine zabilježila dobre rezultate u kadetskoj konkurenciji, osvojila bronzanu medalju na državnom prvenstvu  u Banja Luci, učestvovala na balkanskom prvenstvu u Dubrovniku te mnogo medalja na domaćim međunarodnim takmičenjima a izdvajamo zlatnu medalju na kupu Tuzlanski pobjednik.

INDIVIDUALNI SPORT- JUNIORI

3.DAJAN IMAMOVIĆ (KBS RADNIČKI)

U 2018.godini Dajan je osvojio 2 prva i 4 treća mjesta na državnim prvenstvima i međunarodnim takmičenjima. Na državnom prvenstvu u kick boksu osvojio je treće mjesto u kategoriji low kick.

2.AHMED KASUMOVIĆ (DŽUDO KLUB  LUKAVAC)

U 2018.godini Ahmed je osvojio treće mjesto na državnom prvenstvu za juniore, peto mjesto na državnom prvenstvu za mlađe seniore te treće mjesto na federalnom prvenstvu za juniore. Osvojio je 5 medalja na internacionalnim džudo turnirima.

1.HARIS MURADBAŠIĆ ( KBS ORKA LUKAVAC)

U 2018.godini osvojio 10 medalja i to 3 zlatne, 4 srebrne i 3 bronzane: drugo mjesto na balkanskom prvenstvu, drugo mjesto na državnom prvenstvu, 3 mjesto na federalnom prvenstvu, ostale medalje je osvojio na karate kupovima u našoj zemlji i inostranstvu.

INDIVIDUALNI SPORT –SENIORI

3.STEFAN LAZIĆ(DŽUDO KLUB LUKAVAC)

U 2018.godini osvojio sa reprezentacijom BiH prvo mjesto na balkanskom prvenstvu, drugo mjesto na međunarodnom kupu u Labinu a treće mjesto na internacionalnom turniru u Laktašima.

2.DŽENITA MAHOVKIĆ (KBS RADNIČKI)

U 2018.godini osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu u kick boxu u kategoriji kick light seniori, prvo mjesto na kupu Sana Open te još dvije srebrne i jednu bronzanu medalju na međunarodnim takmičenjima.

1.HAMZA ČAJIĆ ( KBS ORKA)

Hamza je višestruki državni balkanski i evropski prvak. U 2018 godini osvojio je prvo mjesto na državnom prvenstvu, drugo mjesto na balkanskom prvenstvu u Dubrovniku i na istom prvenstvu treće mjesto ekipno te je na svjetskom kupu u Umagu osvojio treće mjesto. Učesnik je svjetskog seniorskog prvenstva u Madridu gdje je sa reprezentacijom BiH se plasirao u top 8 najboljih ekipa. U dosadašnoj karijeri osvojio je preko 200 medalja na svim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

INDIVIDUALNI SPORT-EKIPE

3.KBS RADNIČKI

Takmičari ovog kluba su na državnim prvenstvima u kick boxu osvojili: jednu zlatnu, dvije srebrene i tri bronzane medalje. Ukupno u 2018godini na raznim takmičenjima osvojeno je 10 zlatnih, 14 srebrnih i 19 bronzanih medalja.

2.DŽUDO KLUB LUKAVAC

Ovaj klub je sa svojim takmičarima u protekloj godini osvojio dvije balkanske medalje, jednu zlatnu, jednu srebrenu te 7 državnih medalja, dvije zlatne, jednu srebrnu i 4 bronzane. Na međunarodnim takmičenjima ukupno su osvojene 94 medalje od čega 32 zlatne. Ovaj klub je u protekloj godini pokrenuo kroz jedan zanimljiv projekat dvije džudo škole, u Tuzli i Puračiću.

1.KBS ORKA

ORKA važi za jednog od najtrofejnijih klubova u BiH i jedan od rijetkih klubova koji ima osvojene medalje na svim nivoima karate takmičenja uključujući i svjetsko te evropsko prvenstvo te balkanska i mediteranska prvenstva. U 2018 godini na državnim prvenstvima za sve uzrasne kategorije osvojeno je 5 zlatnih, 2 srebrne i 5 bronzanih medalja, na balkanskim prvenstvima 3 srebrne i dvije bronzane medalje, na svjetskim kupovima jedna srebrna i jedna bronzana. Takmičari ovog kluba su učestvovali i na evropskom prvenstvu za seniore te svjetskom prvenstvu također za seniore i svjetskoj ligi mladih.

NAJBOLJI TRENER- ŽELJKO ZOMBRA (KBS ORKA LUKAVAC)

Osnivač i glavni trener KBS ORKA Lukavac.Selektor je muške juniorske reprezentacije BiH. Kraajem protekle godine odbranio je doktorsku disertaciju. Licencirani je trener svjetske karate federacije. Njegovi takmičari u protekloj godini osvojili su dvije svjetske, pet balkanskih, 12 državnih i 13 federalnih medalja. Zombra spada u kategoriju najkvalitetnijih klubskih trenera u BiH,na osnovu ostvarenih sportskih rezultata.

NAJBOLJI SPORTSKI RADNIK – ZIJAD SEJDINOVIĆ (DŽUDO KLUB LUKAVAC)

Nosilac je majstorskog pojasa sedmi dan, državni sudija, član predsjedništva džudo saveza BiH, zamjenik predsjednika Džudo saveza FBiH, predsjednik sudijske komisije džudo saveza FBiH te selektor reprezentacije FBiH za mlađe seniorke. Ipak od svih sportskih funkcija i obaveza koje kao sportski radnik ima dugi niz godina,najvažnija mu je ona koja je vezana za Džudo klub Lukavac, njegovu drugu porodicu. U svakom pogledu je lider ovog kluba i predvodnik velikog broja sjajnih takmičara koji osvajaju medalje širom BiH i svijeta.

NAJBOLJI SPORTISTA OPĆINE LUKAVAC  2018 – MENSUR ĐOZIĆ(KBS ORKA)

Nosilac je zvanja majstor karatea crni pojas prvi dan. Član je seniorske reprezentacije BiH. Trenutno je 27i na olimpijskoj rang listi za olimpijske igre u Tokiu 2020. Osvajač mnogobrojnih državnih i međunarodnih medalja ali i velikog broja priznanja. U 2018 godini na svjetskom kupu u Umagu osvojio drugo mjesto u borbama, na balkanskom prvenstvu u Istanbulu osvojio drugo mjesto ekipno i treće mjesto u borbama pojedinačno. Na svjetskom prvenstvu u Madridu sa reprezentacijom BiH se plasirao u top 8 najboljih selekcija svijeta.

NAJBOLJA SPORTISTKINJA – SELMA SEJDINOVIĆ(DŽ.K.LUKAVAC)

Nosilac je majstorskog pojasa treći dan i član je reprezentacije BiH od 2008 godine.Dobitnica je plakete općine Lukavac,i 7 puta proglašavana najuspješnijom sportistkinjom općine Lukavac.Dobivala je priznanja za najbolju na izborima na području TK i BiH.Višestruka je prvakinja naše zemlje a medalje je osvajala na balkanskim i evropskim prvenstvima.U 2018 godini je osvojila drugo mjesto na državnom prvenstvu u Bihaću. Zbog povrede ramena u protekloj godini nije nastupila na mnogim zvaničnim takmičenjima ali joj iskreno želimo što brži povratak na sportska takmičenja.

Komentari