Grupa za dobrobit djece Lukavac povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu organizuje prodajni bazar 2. aprila 2018. godine u periodu od 12 do 15 sati u Centralnom spomen parku Lukavac.

Cilj bazara jeste da se od prodaje rukotvorina, napravljenih od strane djece iz osnovnih i srednjih škola, te njihovih roditelja/staratelja i nastavnog osoblja, pomogne u osposobljavanju Centra za ranu intervenciju „Mali svijet”.

Tokom trajanja bazara pridružit će nam se djeca, njihovi roditelji te terapeuti/kinje iz Udruženja „Mali svijet”, kako bi svi zajedno poslali poruku o važnosti rane intervencije i na taj način radili na mijenjanju svijesti građanstva.

Ovim putem pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže i podrže prije svega djecu u razvijanju njihovih životnih vještina, ali i kupovinom rukotovorina priključe se u osposobljavanju Centra, kako bi što prije djeca imala adekvatne prostorije za rad i terapiju. Pozivamo i sve privrednike sa područja naše općine da pokažu svoju humanost i pomognu nam u našoj misiji.

Inače, grupa za dobrobit djece Lukavac nastala je u decembru 2016. godine na inicijativu organizacije World Vision, koja za cilj ima da radi na unapređivanju dobrobiti djece na lokalnom nivou, te jačanju međusobne saradnje u zaštiti djece od svakog oblika nasilja, zlostavljanja ili zanemarivanja.

Komentari