Zajednički kandidat za načelnika Općine Lukavac, Edin Delić danas je u Hotelu Lukavac održao press konferenciju s ciljem informisanja javnosti o prljavoj politčkoj kampanji koja se vodi protiv njega i koalicije stranaka: Demokratska fronta BiH Lukavac, Socijaldemokratska partija BiH Lukavac i Socijaldemokratska unija BiH Lukavac.

“Drage sugrađanke i sugrađani kao prvo želim uputit čestike povodom Kurban-bajrama pripadnicima islamske vjeroispovijesti uz želju da ga obilježimo zajedno sa našim susjedima i da razvijamo toleranciju kao najbolji način prakticiranja vjerskih sloboda u Bosni i Hercegovini. Danas želim prezentirati prvu stavku programa sa kojim mi ulazimo u ovu izbornu kampanju i sa kojim ulazimo u namjeru kako reformirati Općinu Lukavac, a on se izravno i direktno dotiče i stanja u kome se trenutno nalazimo, a to je bespredmetna, beskurpulozna i vrlo gruba kampanja koja se vodi protiv moga lika i djela. Najvažnija tačka našeg plana je bespredmetna borba protiv svih vidova korupcije, transparentan i zakonit rad općinske administracije, rekao je Edin Delić u svom obraćanju prisutnim.

Razlog napada, najprije od strane  pojedinaca iz Stranke demokratske akcije,  Delić navodi  strah od poraza  trenutne vlasti i najavljenog načina rada koalicije i budućeg načelnika koji podrazumjeva transparentnost u radu i žestoku borbu protiv korupcije i kriminala u zapošljavanju.

“Zapošljavanje će se vršiti u skladu sa principima prava i morala, a ne nepotizma i stranačke podobnosti. Nova vlast će izvršiti automatizaciju i informtizaciju cjelokupnog procesa rada, a svi vidovi nezakonitog rada, posebno korupcije, tretiraće se u skladu sa zakonom.”

Prisutnim su se obratili i predstavnici stranaka koalicije, a ispred Demokratske fronte BiH Lukavac obratio se Elvis Delić:

“Mi poznajemo Edina i poznajemo njegovu biografiju i čvrsto stojimo iza njegovih ideja. Smatramo da je Edin Delić u ovom trenutku najbolji kandidat za načelnika Općine Lukavac”.

“Socijaldemokratska unija sretna je što je jedan od inicijatora da za najvažniju funkciju kandiduje nestranačku osobu kao što je Edin Delić. Analizirajući njegov rad i političke nastupe zaključili smo da je to ono što mi podržavamo i što ćemo podržavati u budućnosti. Smatramo da nije vrijeme za stranke, smatramo da je vrijeme da nađemo snage koje u Lukavcu mogu napraviti promjene”, rekao je predstavnik Socijaldemokratske unije Zijad Karahmetović.

U ime Socijaldemokratske partije BiH OO Lukavac obratio se Hasan Tokić:

“Edin Delić je za koalicione partnere ličnost koja u naredne četiri godine može povesti Lukavac ka boljoj budućnosti, da Lukavac bude mjesto okupljanja, a ne mjesto odakle građani odlaze. Da se Lukavac prepozna u cijeloj Bosni i Hercegovini i kako je slogan rekao Da Lukavac prodiše”. Smatramo da će sa Edinom Delićem Lukavac krenuti boljim i perspektivnijim putem koji zaslužuju svi građani Općine Lukavac.” 

Neargumentirana i beskurpulozna kampanja protiv dr. Edina u lokalnim medijima je histerična. Ona je osmišljenja i organizirana, tim više što se to ne čini prema druga dva kandidata, Sejdinovića i Hankića. To je potvrda da smo na pravom putu i to je potvrda da oni upravo vjeruju u našu pobjedu i očajnički pokušaju učiniti nešto da nas spriječe u tome, napisano je u saopštenju iza kojeg stoje koalicione stranke DF BiH Lukavac, SDP BiH Lukavac i SDU BiH Lukavac.

Na kraju, profesor Edin Delić predložio je lokalnim medijima da organizuju direktno sučeljavanje predloženih kandidata za načelnika kako bi kandidati odgovarali na jednako postavljena pitanja.

 

 

 

Komentari