U kabinetu načelnika Općine Lukavac, Edina Delića upriličen je prijem za učenike generacije osam osnovnih i tri srednje škole sa područja naše općine. Ovom prilikom, općinski načelnik sa saradnicima zaželio je dobrodošlicu, uputio čestitke učenicima i roditeljima, te zaželio uspjeh u nastavku školovanja.

Općinski načelnik se zahvalio na današnjem druženju prilikom čega je istakao da je velika čast biti u društvu ovih mladih ljudi koji su tokom svog osmogodišnjeg i dvanaestogodišnjeg školovanja postigli nešto što je za svaki respekt i za svako poštovanje.

Najuspješniji učenici nagrađeni su određenim iznosom novčanih sredstava, koja treba da budu podstrek za njihov uspjeh i zalaganje u daljem školovanju. Naime, učenici generacije osnovnih škola nagrađeni su sa po 150 KM, dok su učenici generacije srednjih škola nagrađeni sa po 200 KM.

-Želio bih se zahvaliti našem načelniku koji nas je pozvao i koji je izdvojio određena sredstva za nas i koji je omogućio da se još par puta vidimo sa učenicima koje smo viđali na takmičenjima. Htio bih svima poručiti da budu uporni u svom školovanju, rekao je Emir Kovačević, učenik generacije Osnovne škole Gnojnica.

– Ponosna sam na sebe i drago mi je zbog uspjeha koji sam postigla. Želim da se zahvalim načelniku što nas je sve sakupio ovdje kako bismo se upoznali, zahvaljujem se na izdvojenom vremenu i izdvojenim sredstvima koja zaista znače i dalji su nam podsticaj, kazala je učenica generacije Osnovne škole Lukavac Grad.

Inače, danšnjem prijemu prisustvovali su i roditelji učenika koji su izrazili zahvalnost na podršci i upriličenom prijemu.

Lukavac.ba

Komentari