Koje su čari horskog pjevanja najbolje znaju oni koji su dio toga. Upravo takva prilika pruža se svim Lukavčanima koji su imali tu želju, ali ne i priliku.

Potencijalni članovi ovog hora mogu da se prijave do 15. februara 2018. godine a audicije će biti održane 16. I 17. 2. u prostorijama Centra za kulturu Lukavac. Umjetnički rukovodioc i dirigent hora biće Damir Nezirović u saradnji sa Art Centrom.

Ovo bi bilo društvo  koje voli da pjeva. U naš hor mogu da se prijave svi koji imaju između 15 i 115 godina. To će biti hor koji će surađivati sa već poznatim dramskim studiom iz Lukavca i naravno raditi će i kao nezavisan hor. Želja je da organizujemo nastupe i sa bendom. O  programsko umjetničkom planu odluke će donositi umjetnički savjet sačinjen od članova hora. Muzika koju ćemo izvoditi neće biti duhovna već svjetska muzika, domaći evergrini te veliki muzički hitovi. Mislim da će ovo biti odlična prilika za sve ljude koji žele da pjevaju, kaže Damir Nezirović.

Svi koji žele da postanu dio mješovitog Gradskog hora mogu da se prijave na mail starkabiz@gmil.com,  a u  mailu je potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja i dosadašnja iskustva iz oblasti muzike mada predhodno muzičko obrazovanje nije obavezno. Prijave se primaju do 15. februra 2018. godine, a svi prijavljeni će najkasnije do 16. februra biti obavješteni o tačnom terminu audicije.

Komentari