Tuzlanski kanton obiluje brojnim prirodnim ljepotama, ali i onim napravljenim ljudskom rukom. Mnogo čega ima za ponuditi, ali i iskoristiti u svrhu razvoja turizma. Ono što je ključ u svakom razvoju je kontinuirana promocija svih tih znamenitosti, kulturno-historijskog nasljeđa i svih tih čari koje ga krase.

Tom činjenicom vodio se i ambiciozni mladi tim kreacijom facebook stranice “1001 Things to do in Tuzla Canton”. Stranica je osmišljena i u rad puštena s ciljem promocije pozitivnih vrijednosti (turističkih destinacija i zanimljivosti) Tuzlanskog kantona.

Po uzoru na druge, poznatije i uspješnije stranice istog tipa, shvatili smo da bi bilo pozitivno pokrenuti sličan projekat i za Tuzlanski kanton s ciljem pokazivanja ljepota, zanimljivosti i pozitivnih stvari našeg područja domaćim i stranim turistima, kazao je  Aldin Prelić, jedan od osnivača stranice.

Osnivači stranice navode da je važno ukazivati na pozitivne vrijednosti. Stoga su se i odlučili na realizaciju ovog projekta. Cilj je skrenuti  pažnju sa niskih vrijednosti ka pozitivnim stvarima kojih sigurno ima više od hiljadu. Samo je potrebno promijeniti svijest, vidjeti pozitivnu stranu i usmjeriti se ka ispravnom cilju: spoznaji istinskih vrijednosti.

Stranica je osmišljena i pokrenuta da bi pokazala koliko zanimljivih, kvalitetnih i zabavnih stvari možemo vidjeti i doživjeti na Tuzlanskom kantonu. “Naš cilj je 1001”, navode iz tima.

Iz tima napominju da su uvijek dostupni za sve sugestije, prijedloge i kritike, te pratiocima stranice poručuju da uvijek budu slobodni javiti se i izraziti svoje mišljenje.

Link: 1001 Things to do in Tuzla Canton

Komentari