FOTO: Lukavac.ba

Krajem protekle sedmice u Lukavcu je održana prezentacija Garantnog fonda za mala i srednja preduzeća sa područja općine Lukavac, na kojoj su učešće uzeli predavači iz Udruženja za razvoj (NERDA), Općinski načelnik Edin Delić, službenici Općine Lukavac i privrednici sa područja općine Lukavac.

-Očekivao puno veći interes malih i srednjih privrednika koji vrlo često ističu da nemaju podršku, a evo danas ih se samo nekoliko odazvalo pozivu. Sa žaljenjem konstatujem da danas nismo imali odziv kakav smo očekivali, rekao je načelnik općine Lukavac Edin Delić.

U Lukavcu je prezentovana usluga koja se može dobiti putem fonda koji predstavlja instrument koji je upotrebi proteklih 10 godina.

-Mi smo privrednicima općine Lukavac prezentovali usluge koje mi nudimo putem našeg Garantnog fonda. Garantni fond je financijski instrument koji je u našoj upotrebi već deset godina. Poćeli smo 2008. godine i naša želja je da putem tog finansijskog instrumenta pomognemo mala i srednja preduzeća, za koja prepoznamo da posjeduju kvalitet, potencijal, a recimo da su još uvijek mlada i da ne zadovoljavaju sve one potrebe koje je potrebno zadovoljiti kada kompanija zatraži kredit u nekoj banci, kaže Slaviša Stajković, menadžer za projektno planiranje-NERDA.

Inače, NERDA djeluje kao regionalna razvojna agencija za sjeveroistočnu BiH, koja obuhvata 34 jedinice lokalne samouprave i Brčko distrikt BiH. Od svog osnivanja NERDA radi na jačanju, koordinaciji i promociji ekonomskog razvoja,te mobilizacijom unutrašnjih i spoljnih resursa doprinosi izgradnji jake regije, poboljšanju kvaliteta života i konkuretnosti regionalne ekonomije.

Lukavac.ba/Lukavacki.ba

Komentari