Sukobi na be-ha ljevici najiše pogađaju SDP čije rukovodstvo, na čelu sa Nerminom Nikšićem, ne zna kako da izađe iz krize rukovođenja i nesloga koji razaraju socijal-demokratsku maticu. Neprincipijenost u političkom djelovanju, posljedica je nedostatka strategije, a onda i upotrebljive taktike. O tome svjedoči i ponašanje, Jasmina Imamovića, jednog od kreatora politike “danas ovako, sutra onako”. Pa kako ispadne!

Danas je veoma poljuljani gradonačelnik Tuzle, glavni promotor izbora Nermina Nikšića za ponovnu funkciju šefa SDP-a. Na prošlim unutarstranačkim izborima, Imamović je o Nikšiću govorio sve najlošije u kampanji za unutarstranačke izbore, kada je i sam bio jedan od kandidata za predsjednika SDP.

– Mojim dolaskom na mjesto predsjednika SDP definitino će se završiti epoha Zlatka Lagumdžije, Nermina Nikšića i njihovih saradnika zbog kojih se sada SDP bori za opstanak! SDP neće više biti partija elitizma i nepotizma, govorio je Imamović za medije.

U nastavku, Nikšića je optužio za finansijski bankrot SDP, te da se on nalazi pred izazovom i poduhvatom:

-Posebno ukoliko uzmemo političku i finansijsku dubiozu u kojoj se SDP nalazi. Prosto je nevjeroatno da je SDP od 2011. do 2014. godine imao povećanje prihoda kao nikad prije, a da se nalazi u finansijskoj dubiozi. Rasčistit ću sa neekonomskim ponašanjem koje je uzrok te dubioze. To su pare sih članoa partije i ni jedan pojedinac ih nema pravo rasipati, govorio je tada Imamović.

Zna se kako je tada prošao, a nakon toga, prije svega zbog “otvorenog rata” sa E. Bijedićem, Imamović se vratio pritivniku Nikšiću za koga otvoreno agituje.

– Nikšić se bori za opastanak SDP-a – sugerira Imamović članstvu za koga treba glasati na skorašnjim unutarpartijskim izborima.

Nema veze, neka agituje za koga hoće, na to ima pravo, ali treba ga podsjetiti: danas je SDP u još većoj i političkoj i finansijskoj dubiozi – gubitku od dva miliona maraka! To sada ne smeta vođi Nikšićeve kampanje.

Logično, i Imamović se nalazi u istim krizama!

Tuzlalive.ba

Komentari