Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK u okviru plana “Top-krim” i “Top-narko” izvršili su pretrese osoba i objekata na ukupno 17 lokacija i to na područjima Tuzle, Lukavca, Gradačca, Srebrenika, Živinica, Banovića i Kalesije s ciljem pronalaska predmeta iz krivičnih djela “Teška krađa” i “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: pištolj, municija, digitalna vaga, Suboxon tablete, manje pakovanje Canabisa, mobiteli, koji će biti predmet vještačenja u narednom periodu.

Prilikom pretresa dva lica su lišena slobode: M.O. rođen 1996. i J.J. rođen 1999. godine oba iz Tuzle, koji su nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “Teške krađe” predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje. Dok će za dva lica S.T. rođen 1980. iz Živinica i M.Č. rođen 1955. iz Gračanice nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Komentari