U velikoj Sali Doma kulture Lukavac u subotu je održana prezentacija starijih polaznika Dramskog studija koji u Lukavcu egzistira od decembra prošle godine.

-Večeras, nakon dva mjeseca, odnosno nakon 27 radionica, starija grupa, koja broji 15 polaznika, prikazala je šta su oni to učili glumački, o pozorištu, pozorišnom procesu, predstavi i slično, stavljeno u određene vježbe, kako glumačke tako i u neke druge zanimljive scenske igre gdje je publika zapravo imala priliku da gleda jednu probu za predstavu koja će zvanično igrati u maju ove godine, kazao je Damir Mahovkić, umjetnički voditelj dramskog studija.

Pored prezentacije starije grupa polaznika, sedam dana ranije lukavačka publika imala je priliku gledati i prezentaciju mlađe grupe polaznika dramskog studija.

-Publika je imala priliku gledati prezentaciju mlađe grupe polaznika Dramskog studija JU Centar za kulturu Lukavac koji je sa radom smo počeo 1. decembra 2017. godine. Tada je upisano 67 članova koji su podijeljeni u četiri grupe, a mi smo napravili prezentaciju dvije grupe koju čine mlađi članovi, dakle naše najmlađe članove. U protekla dva mjeseca radili na uspostavljanju osnova i temelja glumačke igre jer su to polaznici koji nisu imali ranijeg iskustva s dramskim radionicama, glumačkom edukacijom tako da je bilo neophodno odmah na početku postaviti neke temelje, kazao je Samed Alić, umjetnički voditelj Dramskog studija u Lukavcu.

Alić je najavio da će i mlađa grupa polaznika u narednom periodu raditi na dječjoj predstavi, koja će premijeru imati u maju.
-Nakon što smo uspostavili neku osnovu i neki temelj, mi idemo u dalji radi, istraživanje i glumačku edukaciju koja će odvijati u vidu predstave za djecu. To su polaznici od 6 do 12 godina i oni će u narednom periodu pripremati predstavu koja će igrati u maju, najkasnije u junu tekuće godine, ističe Samed Alić, umjetnički voditelj Dramskog studija JU Centar za kulturu Lukavac.

Nakon predstave koja je najavljena za peti mjesec 2018. godine, Dramski studio JU Centar za kulturu Lukavac napravit će pauzu do septembra, nakon čega će biti upriličeno upisivanje novih članova od 6 do 26 godina starosti.

Projekat pokretanja dramskog studija u Lukavcu čije pohađanje je potpuno besplatno podržali su općina Lukavac i JU Centar kulturu Lukavac.

Kako je izgledala prezentacija starije grupe polaznika možete pogledati na YouTube kanalu portala Lukavački.

Komentari