U sali za promocije JU Javne biblioteke Lukavac upriličeno je predstavljanje knjige autorice Selme Mehanović.

Nakon nekoliko promocija po drugim gradovima, djelo autorice Selme Mehanović  „Otkrit ću ti tajnu“ predstavljeno je i lukavačkoj publici. Promocija je upriličena u prostorijama JU Javna biblioteka u sklopu obilježavanja Dana općine Lukavac.

Zbirka poezije Otkrit ću ti tajnu Selme Mehanović  prvo je djelo ove autorice, a ista je objavljena  2016. godine. Emotivne duše i zaljubljena srca naći će u ovoj zbirci mnogo stihova koji će ih osvojiti i naučiti kako je to voljeti, a ne biti voljen,  kaže mlada autorica.

-Kao autor i domaćin promocije želim istaći da mi je bila velika čast i zadovoljstvo održati promociju u mom gradu Lukavcu u prepunoj sali JU Javne biblioteke Lukavac. Na moje veliko iznenađenje s obzirom na cijelu situaciju u kojoj se nalazimo odziv publike je bio odličan,veliki broj gostiju koji su došli da me podrže i uživaju u lijepoj riječi. Promocija je bila izrazito kvalitetna zahvaljujući sudionicima koji su priredili divan program. Veliko hvala svima koji su izdvojili vrijeme da dođu na promociju, a također veliko hvala sudionicima, nakladničkoj kući Das Wort, JU Javnoj biblioteci Lukavac i Općini Lukavac, izjavila je  Selma Mehanović, autorica knjige.

Pjesme su nastajale u određenim periodima i pratile su Selmino odrastanje, a kako saznajemo ljubitelji pisane riječi uskoro mogu očekivati i novo djelo.

Pored brojnih lukavčana promociji su prisustvovali Ilija Matić iz Županje i Merima Glotić Delić iz Srebrenika ,a moderator je bio  Prof. Mihad Sakić.

Prisutnima su neke od stihova  iz knjige  govorile Melisa Brkić, Melisa Osmanović, Merisa Zukanović, Fahreta Džanić uz pratnju Tarika Sakića i Adne Bećirović.

Kakvu nam tajnu otkriva ova knjiga mlade autorice Selme Mehanović nikada ne možemo biti u potpunosti sigurni, ali u tome valjda i jeste  čar poezije, da je svako protumači  svojim srcem i dušom te da u njoj pronađe vlastitu i sebi dragu tajnu, da traga kroz pjesme, istražuje stihove, pronalazi riječi.

Komentari