U petak 08.06.2018. godine u Centru za kulturu Lukavac će biti upriličeno izvođenje predstave za djecu pod nazivom „Aska i vuk“ u produkciji Teatra Kabare Tuzla. Izvođenje predstave omogućili su Općina Lukavac zajedno sa Centrom za kulturu Lukavac kao nagradu za završenu školsku godinu našim marljivim mališanima.

Predstava „Aska i vuk“ je namjenjena za djecu uzrasta od 5-12 godina, čiju dramatizaciju potpisuje književnik Nijaz Alispahić, a muziku kompozitor Asim Horozić. Tekst govori o univerzalnim vrijednostima umjetnosti u kojem mala Aska, balerina, kroz ples spašava svoj život.

Predstava odlično „komunicira“ sa djecom, što se pokazalo u dosadašnjim izvođenjima u Teatru Kabare Tuzla. Kroz bajkovite elemente djeca uče o tome kako trebaju da slušaju svoje roditelje i da ne rade ništa bez njihove dozvole, o važnosti umjetničke ljepote, da je voljom za životom i snagom moguće gotovo sve postići i da svako od nas ima slobodu izbora.

Režiju predstave potpisuje mr.sc. Damir Altumbabić, diplomirani glumac i vanredni profesor na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli i dugogodišnji član Teatra Kabare Tuzla.

Predstava će se izvoditi u dva termina i to u:

 -10:00h za J.U. „Osnovna škola Lukavac Grad“ i

 -12:00h za J.U. „Osnovna škola Lukavac Mjesto“

Ulaz na predstavu je besplatan za sve učenike.

Inače, u narednom periodu Centar za kulturu Lukavac priprema bogat kulturni sadržaj i za građanstvo dok će sa početkom školske godine i najmlađa publika moći uživati u raznovrsnim dječijim predstavama.

Komentari