Mehmed Suljić - predsjedavajući OV Lukavac

Snimak dijelova sjednice Općinskog vijeća u Lukavcu proširio se velikom brzinom na društvenim mrežama, a mišljenja građana u komentarima su podijeljena.

 

Dok kod jednih ovakav način ponašanja izaziva smijeh, drugi ga oštro osuđuju uz pitanje da li postoji bilo kakva vrsta sankcija za takvo ponašanje.

Na posljednjoj sjednici vijeća žustra rasprava je vođena između načelnika Lukavca Edina Delića i predsjednika Općinskog vijeća Mehmeda Suljića. Naime, načelnik Delić tražio je pravo na repliku ali je nije mogao dobiti voljom Suljića, koji kao argument za isto navodi da je on šef te da kada on kaže tada će neko dobiti riječ.

Kako je to izgledalo na sjednici koja se uživo prenosila putem lokalne televizije pogledajte u video prilogu!

“Na sramotu neka vam ovo ide, gospodine predsjedavajući. Puno toga bih imao kazati, ali suzdržat ću se i javit ću vam se preko sredstava javnog informisanja. Vi ste načelniku općine uskratili mogućnost da odgovori na niz insinuacija koje ste iznijeli. To je gruba zloupotreba, kršenje prava i grub šamar građanima općine Lukavac. Danas ste prekršili svaku mjeru i mi ćemo malo drugačije razgovarati”, kazao je Delić za govornicom.

U svom maniru Suljić je odgovorio općinskom načelniku.

“Poštovani načelniče, vi imate pravo samo onda kada vam ja to kažem, jer ja sam šef”, kratko je naveo predsjednik Općinskog vijeća u Lukavcu.

Inače, kršenje poslovnika o radu česta je pojava u izvršnim i zakonodavnim tijelima od najnižeg do najvišeg nivoa u Bosni i Hercegovini. Ovaj negativan trend duži vremenski period prisutan je i u Općinskom vijeću Lukavac.

Podsjećamo, na konstituirajućoj sjednici OV Lukavac održanoj 23. novembra 2016. godine za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Lukavac izabran je Mehmed Suljić sa ukupnih 18 glasova.

“Tajnom” glasanju i odabiru novog predsjedavajućeg OV, pristupilo je 18 vijećnika: 12 SDA, SZBiH (tri), LDS (Zijad Mašić), i dva iz reda manjina: Frljanović i Suljić. Sa svih 18 glasova, Mehmed Suljić je izabran za novog predsjedavajućeg OV Lukavac.

Povezani sadržaj: Održana Konstituirajuća sjednica: Izborom predsjedavajućeg OV prekršen Ustav FBiH

 

Komentari