Ilustracija
Ilustracija

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata, vatrogasne jedinice su osim nekoliko tehničkih, imale i trinaest intervencija na gašenju požara i to na području Grada Gradačac dvije intervenicije na gašenju požara niskog rastinja u naselju Hrgovi donji cca 30 duluma i naselje Krečane Donje cca 5 duluma, zatim na području grada Srebrenik u naselju Jesinice gdje je gorjela šuma na manjoj površini i naselje Falešići gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini.

Na području Grada Tuzla VJ Tuzla je imala četiri intervencije i to nisko rastinje na području Požarinice, Kukarića i Brešaka i požar u staroj muzičkoj školi.

Na području Grada Živinice vatrogasci su imali dvije intervencije na gašenju niskog rastinja, u naselju Suha oko 3 duluma i naselje Šarenjak cca 10 duluma. Na području općine Lukavac vatrogasci su imali tri intervenicje na gašenju požara i to u naselju Milino Selo cca 100 duluma niskog rastinja i naselje Grič – Orahovica nisko rastinje na manjoj površini te divlja deponija smeća u blizini fabrike Soda Lukavac. Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

Komentari