“Nakon obavljenog testiranja više osoba sumnjivih na infekciju COVID-19 i na osnovu do sada potvrđenih rezultata, na području općine Lukavac imamo dvije osobe pozitivne na COVID-19, piše RTV Lukavac.

 

-Uskoro očekujemo rezultate i ostalih testiranja te ćemo pravovremeno obavijestiti javnost i dati više detalja i saopćiti informaciju o eventualno novozaraženim koronavirusom, poručili su iz JZU Dom zdravlja Lukavac.

 

Obzirom na situaciju prouzrokovanu obilnim padavinama i poplavama na području mjesnih zajednica: Dobošnica Donja, Dobošnica Gornja, Kruševica, Berkovica i Gnojnica, Higijensko-epidemiološka služba JZU Dom zdravlja Lukavac nalaže stanovništvu pomenutih mjesnih zajednica da obavezno prokuhavaju vodu za piće.

 

Istovremeno Higijensko-epidemiološka služba će na terenu kontinuirano pratiti i kontrolisati sve vodne objekte, a rezultate nalaza saopštavati putem sredstava javnog informisanja.

 

Takođe obavještavamo građane da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u smislu Korona virusa, obavezno pridržavaju uputa Kantonalnog kriznog štaba koje se odnose na mjere prevencije, tj. lična higijena, nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance, izbjegavanje masovnog okupljanja.

 

O daljnjem razvoju epidemiološke situacije na našoj općini, kao i narednim koracima i uputama građani će biti blagovremeno obaviješteni.

Komentari