Općina Lukavac je, u saradnji sa humanitarnom organizacijom Muslim Aid, 15.08.2018.godine raspisala Javni poziv za dodjelu steonih grla krupne stoke (steonih junica).

Projekat sufinansiraju Općina Lukavac sa 40 posto, Muslim Aid 50 posto i krajnji korisnik sa 10 posto od nabavne cijene grla krupne stoke.

Potpisani su ugovori sa 10 krajnjih korisnika – dobitnika steonih grla krupne stoke a u četvrtak, za dva dana planirana je dodjela istih.

Općinski načelnik se ovom prilikom zahvalio predstavnicima humanitarne organizacije Muslim Aid i korisnicima koji su uzeli učešće u ovom projektu, te je istakao da će se saradnja sa Muslim Aid-om nastaviti i unaprjeđivati.

„Sretni sam dobitnik steone junice. Bavim se poljoprivredom oko deset godina u nizu. Ovom prilikom zahvalila bih se organizaciji Muslim Aid na doniranim junicama a i našem načelniku Općine Edinu Deliću koji je sufinansirao ovo. Ovo će dosta unaprijediti naše porodice i uljepšati naše živote“, kazala je jedna od korisnica u okviru ovog projekta, gospođa Alija Husarić.

„Ovo je drugi projekat koji naša organizacija Muslim Aid realizuje sa Općinom Lukavac. Ovom prilikom želim da se zahvalim Općini, načelniku i saradnicima. Prošle godine smo realizovali projekat plasteničke proizvodnje gdje smo izabrali 20 porodica kojima smo sufinansirali plastenik, sistem za navodnjavanje i sadnice za prvu sjetvu. Iduće godine planiramo isti ovaj projekat da ponovimo“, kazala je Edina Š.S., direktorica organizacije Muslim Aid.

Komentari