Danas su u sali za sjednice Općine Lukavac, potpisani Ugovori za radove na sanaciji lokalne infrastrukture na području općine Lukavac.

Riječ je o sanaciji regulisanog dijela potoka u MZ Bistarac Donji u ukupnom iznosu od 71.484,08 KM sa PDV-om, te sanaciji mosta preko rijeke Brijesnice, naselje Brijesnica Donja, u iznosu od 125.143,97 KM (uključujući PDV).

Ugovore su potpisali direktor PIU šumarstva i vodoprivrede Alojz Dunđer, a u ime općinskog načelnika, pomoćnik za opću upravu, privredu i društvene djelatnosti Esad Suljić, te izvođači radova za „Gramat“ d.o.o. i „Roading“ d.o.o. iz Gračanice.

Direktor PIU šumarstva i vodoprivredu Alojz Dunđer, istakao je da ovo predstavlja nastavak aktivnosti na implementaciji projekata koji se odnose na saniranje šteta u poplavama 2014.g., kojeg finansira Vlada FBiH preko kreditnih sredstava Svjetske banke. „Ukupna vrijednost implementiranih projekata na području općine Lukavac, iznosi oko 1,4 miliona KM , vrijednost ugovora koje smo danas potpisali je oko 200.000 KM. Radovi se odnose na lokalnu infrastrukturu, uključujući klizišta, mostove, lokalne puteve“, kazao je Dunđer.

Pomoćnik općinskog načelnika za civilnu zaštitu Emir Kasumović, istakao je značaj ovih projekata za općinu Lukavac, kojim se rješavaju problemi, zbog kojih su štete trpili stanovnici općine, te dodao: „Ovom prilikom zahvaljujemo Federalnom ministarstvu poljooprivrede, vodoprivrede i šumarstva, jedinici za implementaciju projekata, što su, u Općini Lukavac prepoznali partnera i odobrili ova sredstva. Općina Lukavac je do sada realizirala oko 20 projekata, koji su uzrokovani poplavama iz 2014.g.“. Prema riječima pomoćnika Kasumovića, radovi na pomenutim lokacijama, započet će uskoro.

Komentari