Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Fahrudin Skopljak, danas je sa predstavnicima općina i mjesnih zajednica u općinama Tuzlanskog kantona potpisao Ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje troškova u izgradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine.

Ministar Skopljak je ovom prilikom svim dobitnicima sredstava čestitao, te izrazio očekivanje da će odobrena sredstva biti dostatna da se najboljim sinovima Bosne i Hercegovine i na ovaj način oda priznanje i zahvalnost za odbranu Bosne i Hercegovine.

Radi se o konačnoj realizaciji odluka na koje je Vlada Tuzlanskog kantona dala saglasnosti na jednoj od posljednjih svojih sjednica, a u okviru kojih su sredstva odobrena mjesnim zajednicama Babići, Općina Gračanica, Berkovica, Općina Lukavac, Bukva, Općina Gradačac, Sladna, Općina Srebrenik, te općinama Doboj Istok, Kladanj i Teočak. Za ove namjene ove godine ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona je rasporedilo ukupno 47.750 KM.

 

Komentari