U TC Belamionix, na adresi Lukavačkih brigada bb, danas je u Lukavcu otvorena prva dm prodavnica. Prodajna mrežanajvećeg drogerijskog lanca u BiH sada broji 75 prodavnica u 44 grada, a građani Lukavca u prilici su da na jednom mjestu potraže različite proizvode iz širokog asortimana zdrave hrane, njege i ljepote, domaćinstva te iz asortimana za bebe.

„Uvijek s radošću dolazimo u nove sredine kako bismo našim kupcima bili što bliže i sa velikim zadovoljstvom Lukavac upisujemo na listu naše prodajne mreže. U našem novom prodajnom objektu kupci mogu uživati u jedinstvenom doživljaju kupovine, birajući željene proizvode iz različitih asortimana dm marke ali i ostalih domaćih i svjetskih brendova. Također, u okviru naše bogate ponude su i brojni proizvodi po trajno sniženim cijenama, iz cjenovnog koncepta UVIJEKPOVOLJNO“, povodom početka rada prve dm prodavnice u Lukavcu, izjavila jeregionalna menadžerica dm-a Lejla Andrić.

Početak rada nove prodavnice dm je obilježio i društveno odgovornim angažmanom te je u okviru inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra,pokrenute s ciljem očuvanja, uređenja i zaštite okoliša, načelniku općine Lukavac, Edinu Deliću, uručena donacija za realizaciju projekta Uređenje školskog parka u Lukavcu.  

Ček donacije u iznosu od 8.773 KM uručila je Andrić, koja se osvrnula na značaj projekta:

„Ovaj ekološki projekt jedan je od ukupno šest odabranih iz cijele BiH čiju realizaciju će dm podržati i tako podržati unapređenje životne sredine i okoliša u lokalnim zajenicama. Nadamo se kako će stanovnici Lukavca, nakon obnove i uređenja ove značajne parkovske površine u gradu, kvalitetnije i radosnije provoditi svoje vrijeme u toj zelenoj oazi“.

Školski park jedna je od najvećih i najposjećenijih parkovskih površina u Lukavcu, ali je već izvjesno vrijeme u izuzetno zapuštenom stanju. Realizacijom projekta bit će obnovljen prostor namijenjen za dječiju igru, što podrazumijeva rekonstrukciju i obnovu postojećeg parkovskog mobilijara; vrtuljka, tobogana i klackalice, a planirana je obnova zelene površine sadnjom 35 novih sadnica.

Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić je ovom prilikom uputio čestitke i želje za uspješan rad u Lukavcu i istakao da je početak rada dm-a u Lukavcu obilježio poklon uređenja školskog parka što je jedan od dokaza društvene odgovornosti ove kompanije.

Komentari