Stanovnici nekoliko naselja u općini Lukavac suočili su se s problemima zbog poplava, a iz općine su potvrdili da će poduzeti korake u rješavanju problema na ugroženim područjima.

Načelink Edin Delić putem Facebook stranice je poručio da je voda oštetila i jedan most.

”Ponovo se suočavamo sa poplavama. Najteže je oko Mednice u Poljicu i u Šikuljama gdje je voda oštetila most. Molim predsjednike mjesnih zajednica da izvještavaju o poplavama nadležne službe”, rekao je on.

Podsjećamo, obilna kiša u proteklih dana načinila je probleme u dijelovima Bosne i Hercegovine. Padavine su najavljene i za naredne dane.

Zbog toga je proglašeno stanje prirodne nesreće u ovoj općini, a ekipe Civilne zaštite bit će poslane na teren, gdje će pružiti pomoć i poduzeti mjere za saniranje nastale štete.

”Ono što se može istaći jeste da je došlo do plavljenja rijeke Spreče u području Lukavca i Doboj istoka i Tinje u Srebreniku i Male Tinje na području Općine Gradačac. U Gračanici na mjestu Karanovac izračunato je 337 centimera odnosno 37 centimetara je vode preko, a na 300 se proglašava stanje normalne odbrane od poplava’‘ objasnio je Ibrahim Sarajlić, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona.

Komentari