Općinski odbor Lukavac Liberalno demokratska stranka Bosne i Hercegovine obratio se saopštenjem za javnost kojim obavještava javnost da je poništena odluka o isključenju dr. Zijada Mašića. Saopštenje u cjelosti prenosimo u nastavku:

 

Najljubaznije Vas pozivamo da obavijestite javnost na području općine Lukavac da je odlukom broj 51/2020 od 16.07.2020. godine prestala da važi odluka o isključenju dr. Zijada Mašića od 13.06.2018. godine iz članstva Liberalno demokratske stranke Bosne i Hercegovine. V.D. predsjednik LDS BiH, Hasib Salkić, nakon konsultacija sa članovima Predsjedništva LDS BiH donio je odluku o poništavanju odluke o isključenju dr. Zijada Mašića iz LDS-a.

Povjereništvo LDS BiH Lukavac ovu odluku smatra apsolutno ispravnom. Ovom odlukom je na najskromniji način korigovan propust tadašnjeg predsjednika, Hariza Redžića, koji je nanio štetu političkom ugledu dr. Zijada Mašića, dugogodišnjeg člana LDS-a BiH.

Ova odluka potvrđuje da LDS BiH radi apsolutno transparentno i da uvažava prije svega čovjeka pojedinca. Očekujemo da se nakon ove odluke dr. Zijad Mašić aktivno uključi u rad Povjereništva LDS BiH Lukavac. Našem uvaženom kolegi, dr. Mašiću, želimo sretan i uspješan rad u budućem periodu, te ćemo zajedno na najbolji mogući način cijeniti njegov prethodni, kao i budući doprinos u razvoju liberalne demokratije na području općine Lukavac.

Komentari