U subotu, 25.12.2021.godine u 12:00h u prostorijama JU Centar za kulturu Lukavac, sala 2, održat će se seminar edukativnog karaktera pod pokroviteljstvom Općine Lukavac okviru programa „Javni poziv za dodjelu dijela sredstava za podsticaj mladima“ za 2021. godinu. Predavač će biti član Upravnog odbora udruženja građana MNK Lukavac.

 

Cilj projekta je aktivirati mlade u nastojanjima da nađu posao te da se pri tome što kvalitetnije predstave svom budućem poslodavcu, kasnije ponašaju i rade, unaprijeđuju svoje znanje, iskustva i navike.

 

Organizatori i moderator projekta svjesni su činjenice da problematika o kojoj će se pokrenuti rasprava nije problem koji će biti zauvijek riješen, ali će se stvoriti preduslovi da se na istom kontinuirano radi, i to na način da se aktiviraju što više oni koji su direktno pogođeni navedenim „problemom“.

Pozivaju se svi mladi Općine Lukavac starosti 17-27 godina, koji aktivno traže posao ili planiraju da to urade u skorije vrijeme (završni razredi srednjih škola), posebno tehničke struke (elektro, mašinske i sl.) da se odazovu na ovaj poziv i prisustvuju istom. Najveće koristi od iste imat će upravo učesnici seminara.

 

Moguće su rezervacije mjesta putem email-a, ili SMS (Viber, WhatsApp, Signal, …). Dovoljno je da posaljete osnovne podatke o sebi (ime i prezime, zanimanje/ srednja škola, godište, broj telefona i sl.).

Email:  [email protected]

Mob: 060/3277289

Komentari